Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • ½ ciabatta
  • 1 teentje knoflook
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 150 gr cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 150 gr olijven (ik gebruikte Mediterrane olijven mix)
  • 2 el gehakte petersie
  • 150 gr feta kaas

Dressing:

  • 3 el olijfolie
  • 3 el azijn (rode wijn of witte wijn azijn)
  • 0.5 tl oregano
  • peper en zout

Griekse panzanella salade met feta

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Snijd de ciabatta in plakjes en rooster de plakjes tot deze krokant zijn. Wrijf vervolgens een teentje knoflook over de plakjes ciabatta en scheur daarna in stukjes.

Stap 2

Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar.

Stap 3

Snijd de komkommer, paprika en tomaten in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snipper de rode ui. Meng de groenten door elkaar en voeg hier ook de gehakte peterselie aan toe.

Stap 4

Voeg de dressing en stukjes ciabatta bij de groenten en meng dit goed door. Dit is het fijnst als je dit met je handen doet, zodat de smaken goed in het brood trekken.

Stap 5

Maak de panzanella af door de feta kaas er overheen te brokkelen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw