Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- ½ ciabatta
- 1 teentje knoflook
- 1 komkommer
- 2 tomaten
- 150 gr cherrytomaatjes
- 1 rode ui
- 1 paprika
- 150 gr olijven (ik gebruikte Mediterrane olijven mix)
- 2 el gehakte petersie
- 150 gr feta kaas
Dressing:
- 3 el olijfolie
- 3 el azijn (rode wijn of witte wijn azijn)
- 0.5 tl oregano
- peper en zout
Griekse panzanella salade met feta
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Snijd de ciabatta in plakjes en rooster de plakjes tot deze krokant zijn. Wrijf vervolgens een teentje knoflook over de plakjes ciabatta en scheur daarna in stukjes.
Stap 2
Meng de ingrediënten van de dressing goed door elkaar.
Stap 3
Snijd de komkommer, paprika en tomaten in kleine blokjes en halveer de cherrytomaatjes. Snipper de rode ui. Meng de groenten door elkaar en voeg hier ook de gehakte peterselie aan toe.
Stap 4
Voeg de dressing en stukjes ciabatta bij de groenten en meng dit goed door. Dit is het fijnst als je dit met je handen doet, zodat de smaken goed in het brood trekken.
Stap 5
Maak de panzanella af door de feta kaas er overheen te brokkelen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier