Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 250 gr orzo
  • 540 gr Looye Honingtomaten® van Looye Kwekers (3 verpakkingen)
  • 200 gr feta kaas
  • 200 gr Kalamata olijven
  • 10 gr peterselie
  • 4 el olijfolie
  • peper en zout

Griekse orzo salade met Honingtomaten®

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Leg de Honingtomaten®, eventueel aan de tak, in een ovenschaal. Voeg hierbij 4 eetlepels olijfolie en strooi er een beetje zout overheen. Pof de Honingtomaten® ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap 3

Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken. Brokkel de feta kaas over de orzo heen.

Stap 4

Hak de peterselie fijn. Ontpit de olijven indien nodig en hak de helft van de Kalamata olijven fijn. Voeg beide bij de orzo en breng op smaak met peper.

Stap 5

Voeg de gepofte Honingtomaten® inclusief de olijfolie in de ovenschaal bij de orzo salade, maar bewaar er een paar voor de garnering.

Stap 6

Serveer de orzo salade met de overgebleven gepofte Honingtomaten® en Kalamata olijven.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw