Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 200 gr orzo
- 2 el olijfolie
- 10 gehaktballetjes
- 200 gr cherrytomaat
- peper en zout
- olie om in te bakken
- Zoet-zure komkommer
- ½ komkommer
- 4 el azijn + water
- 1 tl suiker
- peper en zout
- Feta dip
- 100 gr feta
- 100 ml yoghurt
- 1 teen knoflook
- Zwarte peper
Griekse orzo met feta dip
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Halveer de komkommer en snijd in plakjes. Meng azijn met water en breng op smaak met suiker, peper en zout. Marineer de komkommer voor de rest van de kooktijd in de marinade.
Stap 2
Kook de orzo volgens de aanwijzingen van de verpakking. Spoel af met koud water en meng met 1 eetlepel olijfolie.
Stap 3
Maak de feta dip door de feta, yoghurt en het teentje knoflook in een keukenmachine te mengen. Heb je deze niet? Prak de feta, rasp de knoflook en meng door de yoghurt. Breng op smaak met zwarte peper.
Stap 4
Halveer cherrytomaatjes en meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Bak de gehaktballetjes goudbruin in een beetje olie.
Stap 6
Serveer de orzo met zoet-zure komkommer, cherrytomaatjes en serveer met feta dip.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier