Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 175 gr Pulled Oats
Marinade
- 1.5 el olijfolie
- 2 tenen knoflook
- ¼ tl tijm
- ¼ tl rozemarijn
- ¼ tl oregano
- ¼ gr peterselie
- ¼ gr dille
- ¼ tl kaneel
- 1 el citroensap
- peper en zout
Salade
- 100 gr feta
- 175 gr cherrytomaten
- ½ komkommer
- ½ rode ui
- 40 gr kalamata olijven
- 1.5 el olijfolie
- 1 tl azijn
- peper en zout
Tzatziki saus
- 2 el ongezoete (soja) yoghurt
- 1 tl gehakte munt
- 1 el olijfolie
- 1 tl citroensap
- peper en zout
Kikkererwten
- 200 gr kikkererwten
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- 70 gr gemengde sla
- 3 el water
Griekse maaltijd salade met kikkererwten
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Maak de Griekse marinade voor Pulled Oats Naturel door de ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg toe aan de Pulled Oats en marineer met de marinade voor 30 minuten. Bak de Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan. Serveer warm of koud.
Stap 2
Maak de Griekse salade. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in halve ringen. Kruimel de feta kaas over de tomaat, komkommer en rode ui. Voeg hierbij de kalamata olijven. Maak de salade aan met de olijfolie, azijn en peper en zout.
Stap 3
Maak de tzatziki saus door de ingrediënten te mengen. Verdun met water, dit is de dressing.
Stap 4
Verwarm de oven of Airfryer op 200 graden. Spoel de kikkererwten schoon en dep droog. Voeg hierbij olijfolie en paprikapoeder en bak de kikkererwten krokant in ongeveer 15 minuten.
Stap 5
Serveer de Griekse salade op de sla, samen met de krokante kikkererwten, Pulled Oats en de tzatziki dressing.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier