Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 175 gr Pulled Oats

Marinade

  • 1.5 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ¼ tl tijm
  • ¼ tl rozemarijn
  • ¼ tl oregano
  • ¼ gr peterselie
  • ¼ gr dille
  • ¼ tl kaneel
  • 1 el citroensap
  • peper en zout

Salade

  • 100 gr feta
  • 175 gr cherrytomaten
  • ½ komkommer
  • ½ rode ui
  • 40 gr kalamata olijven
  • 1.5 el olijfolie
  • 1 tl azijn
  • peper en zout

Tzatziki saus

  • 2 el ongezoete (soja) yoghurt
  • 1 tl gehakte munt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl citroensap
  • peper en zout

Kikkererwten

  • 200 gr kikkererwten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • 70 gr gemengde sla
  • 3 el water

Griekse maaltijd salade met kikkererwten

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Maak de Griekse marinade voor Pulled Oats Naturel door de ingrediënten van de marinade te mengen. Voeg toe aan de Pulled Oats en marineer met de marinade voor 30 minuten. Bak de Pulled Oats ongeveer 5 minuten in de pan. Serveer warm of koud.

Stap 2

Maak de Griekse salade. Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd in blokjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de ui in halve ringen. Kruimel de feta kaas over de tomaat, komkommer en rode ui. Voeg hierbij de kalamata olijven. Maak de salade aan met de olijfolie, azijn en peper en zout. 

Stap 3

Maak de tzatziki saus door de ingrediënten te mengen. Verdun met water, dit is de dressing.

Stap 4

Verwarm de oven of Airfryer op 200 graden. Spoel de kikkererwten schoon en dep droog. Voeg hierbij olijfolie en paprikapoeder en bak de kikkererwten krokant in ongeveer 15 minuten.

Stap 5

Serveer de Griekse salade op de sla, samen met de krokante kikkererwten, Pulled Oats en de tzatziki dressing.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw