Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gnocchi met pompoen en cherrytomaten

Gnocchi met pompoen en cherrytomaten

Bereidingstijd: 40 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 0.5 pompoen
  • een paar takjes verse peterselie of basilicum
  • 200 gr cherrytomaat
  • 400-500 gr gnocchi
  • 0.5 tl gedroogde salie
  • Parmezaanse kaas naar smaak
  • olijfolie, peper en zout

Saus:

  • 2 tomaten
  • 1 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl tomatenpuree
  • chili vlokken naar smaak
  • peper en zout

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Krokante gnocchi met geroosterde pompoen, gepofte cherrytomaten en een romige tomatensaus. Dit gerecht is comfort food op z’n best!

Wat is gnocchi?

Gnocchi is een traditioneel Italiaans gerecht met kleine, zachte deegkussentjes. Mensen maken gnocchi meestal van aardappelen, bloem en soms een ei om het deeg te binden. Hoewel aardappelgnocchi het bekendst is, bestaan er ook varianten van ricotta, pompoen of spinazie. Op Jaimy's Kitchen vind je bijvoorbeeld een recept voor zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi

De delicate textuur en milde smaak maken gnocchi een perfecte basis voor allerlei gerechten. Combineer zoals in deze recepten:

Je kunt gnocchi koken voor een zachte structuur of krokant bakken voor extra smaak en een knapperige buitenkant.

Gnocchi met pompoen en cherrytomaten

In dit recept combineren geroosterde pompoenblokjes met gepofte cherrytomaten. Deze groenten uit de oven vullen elkaar perfect aan. Een lichte saus van ui, knoflook en tomaat brengt alles samen en krijgt extra pit door chilivlokken. Pas de hoeveelheid chilivlokken gerust aan naar jouw smaak. De saus is niet bedoeld om de gnocchi in te laten zwemmen, maar lijkt meer op een pesto qua consistentie.

Voor een heerlijk resultaat bak je de gnocchi goudbruin en krokant in olijfolie. Dit geeft het gerecht een extra dimensie en maakt het onweerstaanbaar lekker.

Meer Italiaanse inspiratie

Wil je meer inspiratie voor Italiaanse recepten? Bekijk dan de onderstaande pagina voor heerlijke gerechten, uit deze geweldige wereldkeuken. 

Alle Italiaanse recepten

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, verwijder het vruchtvlees en snijd in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat of in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie, gedroogde salie, peper en zout. Leg de cherrytomaten er naast. Rooster de groenten ongeveer 30 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is.

Stap 2

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit als eerst de ui aan. Voeg, zodra de uit glazig ziet, de knoflook toe en bak nog 2 minuten mee. 

Stap 3

Voeg dan de tomatenblokjes en een theelepel tomatenpuree toe. Laat even pruttelen en breng dan op smaak met chilivlokken, peper en zout. Blus af met kookroom en laat een paar minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 4

Verhit olijfolie in een pan en bak de gnocchi in een paar minuten goudbruin en krokant.

Stap 5

Serveer de krokante gnocchi met de pompoenblokjes, zachte tomaatjes en de tomatensaus. Maak af met een beetje verse kruiden en Parmezaanse kaas naar smaak.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

cherrytomaten hoofdgerechten vegetarisch italiaans winter pompoen diner gnocchi herfst parmezaanse kaas

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴