Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 paprika’s
- 150 gr couscous
- 1 el olijfolie
- 200 ml gekookt water
- 1 tomaat
- 1 wortel
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 gr platte peterselie
- 1 tl paprikapoeder
- 1 el citroensap
- peper en zout
- 1 citroen
- zout
- olie om in te bakken
Optioneel:
- 150 gr -200 gehakt
Topping:
- 1 lente ui
- 50 gr feta
Gevulde paprika met couscous
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Bereid de couscous door de droge couscous in een pan te voegen en hierbij 1 el olijfolie, zout, peper en 200 ml gekookt water. Dek de pan af met een deksel of met folie.
Stap 3
Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de wortel, verwijder de uiteinden en snijd in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.
Stap 4
Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en na nogmaals 2 minuten de blokjes wortel. Indien je gehakt gebuikt, voeg deze dan ook toe. Bak 5 minuten. Voeg vervolgens het paprikapoeder toe en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 5
Hak de peterselie fijn en voeg samen met het sap van een halve citroen bij de gewelde couscous. Voeg hierbij ook de groenten uit de pan en meng goed door.
Stap 6
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met couscous en bak 15 minuten in de oven. Er zal wat couscous over zijn, serveer deze bij de gebakken paprika's.
Stap 7
Snijd de lente ui in ringen en snijd de feta in blokjes. Serveer de gebakken gevulde paprika's met een beetje feta en de ringen lente ui.Eet de overige couscous bij de paprika's.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier