Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 150 gr couscous
  • 1 el olijfolie
  • 200 ml gekookt water
  • 1 tomaat
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gr platte peterselie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el citroensap
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • zout
  • olie om in te bakken

Optioneel:

  • 150 gr -200 gehakt

Topping:

  • 1 lente ui
  • 50 gr feta

Gevulde paprika met couscous

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Bereid de couscous door de droge couscous in een pan te voegen en hierbij 1 el olijfolie, zout, peper en 200 ml gekookt water. Dek de pan af met een deksel of met folie.

Stap 3

Snipper de ui en hak de knoflook. Schil de wortel, verwijder de uiteinden en snijd in blokjes. Snijd de tomaat in blokjes.

Stap 4

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje aan. Voeg na 2 minuten de knoflook toe en na nogmaals 2 minuten de blokjes wortel. Indien je gehakt gebuikt, voeg deze dan ook toe. Bak 5 minuten. Voeg vervolgens het paprikapoeder toe en tomaat. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Hak de peterselie fijn en voeg samen met het sap van een halve citroen bij de gewelde couscous. Voeg hierbij ook de groenten uit de pan en meng goed door.

Stap 6

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met couscous en bak 15 minuten in de oven. Er zal wat couscous over zijn, serveer deze bij de gebakken paprika's.

Stap 7

Snijd de lente ui in ringen en snijd de feta in blokjes. Serveer de gebakken gevulde paprika's met een beetje feta en de ringen lente ui.Eet de overige couscous bij de paprika's.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw