Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 12 Medjoul dadels
- 24 hazelnoten
- 100 gr pure chocolade
- 6 tl romige pindakaas
- 1 el kokos rasp en/of kokos schaafs
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 el gehakte amandelen
Benodigdheden:
- een prikker of vorkje
Gevulde dadels met chocolade
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de chocolade au-bain-marie in een pannetje boven kokend water.
Stap 2
Snijd de Medjoul dadel in en haal de pit er voorzichtig uit. Voeg ongeveer een halve theelepel pindakaas in de dadel en voeg ook 2 hazelnoten in de dadel. Knijp de dadel vervolgens goed dicht en verwijder eventuele pindakaas die eruit komt. Herhaal met alle dadels.
Stap 3
Prik met de prikker of een vorkje voorzichtig in de dadel en haal deze door de gesmolten chocolade. Bestrooi de dadel vervolgens met sesam, kokos rasp of amandelen. Of maak een combinatie van de toppings! Herhaal met alle dadels.
Stap 4
Leg de dadels in de koelkast en laat de chocolade volledig uitharden.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier