Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

12 personen


Ingrediënten

  • 12 Medjoul dadels
  • 24 hazelnoten
  • 100 gr pure chocolade
  • 6 tl romige pindakaas
  • 1 el kokos rasp en/of kokos schaafs
  • 1 tl sesamzaadjes
  • 1 el gehakte amandelen

Benodigdheden:

  • een prikker of vorkje

Gevulde dadels met chocolade

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Verwarm de chocolade au-bain-marie in een pannetje boven kokend water.

Stap 2

Snijd de Medjoul dadel in en haal de pit er voorzichtig uit. Voeg ongeveer een halve theelepel pindakaas in de dadel en voeg ook 2 hazelnoten in de dadel. Knijp de dadel vervolgens goed dicht en verwijder eventuele pindakaas die eruit komt. Herhaal met alle dadels.

Stap 3

Prik met de prikker of een vorkje voorzichtig in de dadel en haal deze door de gesmolten chocolade. Bestrooi de dadel vervolgens met sesam, kokos rasp of amandelen. Of maak een combinatie van de toppings! Herhaal met alle dadels.

Stap 4

Leg de dadels in de koelkast en laat de chocolade volledig uitharden.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw