Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 200 gr cottage cheese
- 75 gr spinazie
- 2 tenen knoflook
- 10 cherrytomaatjes
- 2 el pijnboom pitjes
- 1 rode ui
- peper en zout
Gevulde courgette met Hüttenkäse
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Halveer de courgettes en snij de zaadlijsten uit de courgette. Leg ze nu in een ovenschaal met een klein laagje water en gaar ze alvast ongeveer 15 minuten voor. Je zou ze eventueel ook kort kunnen koken. Zorg dat het rauwe van de courgettes af is, anders blijven ze veel te hard.
Stap 3
In de tussentijd maak je de vulling. Snipper het uitje en de knoflook en bak deze heel even aan in de pan tot ze glazig zijn. Snijd ook alvast de cherry tomaatjes klein. Meng hierbij de spinazie en roerbak.
Stap 4
Neem een kom en meng de ui, knoflook en spinazie met de Hüttenkäse, cherrytomaatjes in stukjes, pijnboompitten, basilicum, peper en zout.
Stap 5
Haal de courgettes uit de oven, vul ze met het heerlijke mengsel en laat ze nog even maximaal 10 minuten in de oven staan.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier