Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 200 gr cottage cheese
  • 75 gr spinazie
  • 2 tenen knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 el pijnboom pitjes
  • 1 rode ui
  • peper en zout

Gevulde courgette met Hüttenkäse

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Halveer de courgettes en snij de zaadlijsten uit de courgette. Leg ze nu in een ovenschaal met een klein laagje water en gaar ze alvast ongeveer 15 minuten voor. Je zou ze eventueel ook kort kunnen koken. Zorg dat het rauwe van de courgettes af is, anders blijven ze veel te hard.

Stap 3

In de tussentijd maak je de vulling. Snipper het uitje en de knoflook en bak deze heel even aan in de pan tot ze glazig zijn. Snijd ook alvast de cherry tomaatjes klein. Meng hierbij de spinazie en roerbak.

Stap 4

Neem een kom en meng de ui, knoflook en spinazie met de Hüttenkäse, cherrytomaatjes in stukjes, pijnboompitten, basilicum, peper en zout.

Stap 5

Haal de courgettes uit de oven, vul ze met het heerlijke mengsel en laat ze nog even maximaal 10 minuten in de oven staan.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw