Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 900 gr courgettes
- 2 tenen knoflook
- 1 bouillonblokje
- 1 tl gedroogde oregano
- 40 gr amandelen
- 3 takjes munt
- olijfolie
- 600 ml water
Keukenhulpjes:
- ovenschaal
- Aluminiumfolie
Gestoomde courgettes met oregano
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Verwarm de oven op 170 graden.
Stap 2
Was de courgettes en snijd deze in repen. Neem een ovenschaal en leg hierin de reepjes courgette.
Stap 3
Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Snijd de knoflook in plakjes en voeg dit toe aan het pannetje met bouillon. Voeg vervolgens ook de oregano erbij en zet het vuur uit. Giet de bouillon over de courgette en dek af met folie. Zet de courgette ongeveer 45 minuten in de oven of tot deze helemaal zacht zijn.
Stap 4
Hak in de tussentijd de amandelen fijn en snijd de munt in reepjes.
Stap 5
Als de courgettes gaar zijn, haal het uit de bouillon en serveer met amandelen, munt en een klein beetje olijfolie.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier