Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 900 gr courgettes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 40 gr amandelen
  • 3 takjes munt
  • olijfolie
  • 600 ml water

Keukenhulpjes:

  • ovenschaal
  • Aluminiumfolie

Gestoomde courgettes met oregano

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Verwarm de oven op 170 graden.

Stap 2

Was de courgettes en snijd deze in repen. Neem een ovenschaal en leg hierin de reepjes courgette.

Stap 3

Breng de bouillon aan de kook in een pannetje. Snijd de knoflook in plakjes en voeg dit toe aan het pannetje met bouillon. Voeg vervolgens ook de oregano erbij en zet het vuur uit. Giet de bouillon over de courgette en dek af met folie. Zet de courgette ongeveer 45 minuten in de oven of tot deze helemaal zacht zijn.

Stap 4

Hak in de tussentijd de amandelen fijn en snijd de munt in reepjes.

Stap 5

Als de courgettes gaar zijn, haal het uit de bouillon en serveer met amandelen, munt en een klein beetje olijfolie.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw