Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 900 gr tomaten
- 250 gr cherrytomaten
- 250 gr wortel
- 2 rode uien
- 3 tenen knoflook
- 5 gr tijm
- 1 el olijfolie
- 1 bouillonblokje
- 750 ml water
- 100 gr feta
- zwarte peper
- zout
Avocado broodjes:
- 4 broodjes
- 2 avocado's
- 1 tl citroensap
- peper en zout
Benodigdheden:
- bakpapier
Geroosterde tomatensoep met feta
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de tomaten in vieren. Schil de wortelen en snijd in plakken. Snijd ook de rode uien in grove ringen. Pel de teentjes knoflook.
Stap 3
Neem een vel bakpapier en verdeel hier de gesneden tomaten, wortel en rode ui op. Voeg hierbij de gepelde knoflook teentjes, de helft van de cherrytomaatjes en tijm. Verdeel 1 eetlepel olijfolie en 1 theelepel zout over de groenten. Rooster de groenten ongeveer 20 minuten in de oven.
Stap 4
Halveer de overige halve cherrytomaten. Prak de avocado's fijn en breng op smaak met citroensap, peper en zout. Besmeer de broodjes met de avocado puree en verdeel de helft van de feta over de broodjes. Maak af met de zwarte peper.
Stap 5
Voeg de geroosterde groenten met het bouillonblokje, water en zwarte peper in een soeppan. Pureer of blend de soep glad. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de gladde soep en verwarm 2 minuten mee zodat de tomaatjes een beetje zachter worden.
Stap 6
Garneer de soep met een de helft van de feta. Serveer de geroosterde tomatensoep met de avocado broodjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier