Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 500 gr geschoonde spruitjes
- 2 el olijfolie
- 2 el pijnboom pitten
- 4 tenen knoflook
- 40 gr Parmigiano Reggiano
- zwarte peper
Geroosterde spruitjes met Parmezaanse kaas
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Was de spruitjes, snijd de onderkantjes af en verwijder, indien nodig, de buitenste blaadjes. Halveer de spruitjes. Neem een ovenschaal en verdeel de spruitjes in de ovenschaal met olijfolie.
Stap 3
Hak de knoflook fijn en verdeel over de spruitjes. Breng op smaak met peper.
Stap 4
Rooster de spruitjes ongeveer 15 minuten in de oven. Rasp de Parmezaanse kaas fijn. Haal de ovenschaal met spruitjes uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas en pijnboom pitjes er overheen. Rooster de spruitjes vervolgens nogmaals ongeveer 10 minuten in de oven. Houd goed in de gaten en schep indien nodig tussentijds om, zodat de pijnboom pitjes niet verbranden.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier