Deel dit recept

Social media

Geroosterde paprika & pastinaak soep

Bereidingstijd: 75 min.

Personen: 5


Ingrediënten

  • 3 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 kleine of 1 grote pastinaak
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • een paar takjes tijm
  • een paar takjes peterselie
  • 1 groentebouillon blokje
  • 700 ml water
  • 200 ml Alpro Cuisine Light
  • 1 el paprika poeder
  • peper en zout
  • 70 gr tomatenpuree

Deze heerlijke romige soep is gemaakt met paprika en pastinaak. De heerlijke romigheid komt van de soja kookroom.

Hoe maak je een romige roep zonder room?

Mijn interesse in plantaardige recepten blijft maar doorgaan, daarom vind ik het super dat ik de Alpro Soya Cuisine ontdekt heb Zo kun je toch romige sauzen, dressings en soepen maken en is het is zo makkelijk om een maaltijd volledig plantaardig te maken!

Hoe rooster je paprika's?

Dat leg ik in de link hierboven uit. Het roosteren van de paprika's duurt even, maar dan heb je ook wat. De zoetigheid van de paprika komt helemaal naar boven, versterkt door de pastinaak. Wil je iets makkelijker doen? Dan sla het roosteren van de paprika's over en koop in plaats daarvan een pot geroosterde paprika. Easy as that!

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snijd de paprika's door de helft en verwijder de zaadjes. Leg ze op een rooster in de oven en laat ze ongeveer 45 minuten roosteren of tot de paprika's zacht zijn en bruin aan de buitenkant.

Stap 3

Schil nu de pastinaak en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de ui en hak de knoflook.

Stap 4

Haal de paprika's uit de oven en laat ze afkoelen in een schaal, afgedekt met folie. Je zou ze ook in een plastic zakje kunnen doen. Hierna kun je makkelijk het vel van de paprika's afhalen.

Stap 5

Bak nu met wat olie in een soeppan de ui, knoflook en pastinaak totdat ze goudbruin zijn. Bak dan even kort het paprikapoeder mee. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door.

Stap 6

Voeg daarna de groentebouillon, paprika's, peterselie en tijm toe. De peterselie en tijm doe ik in een thee eitje zodat je ze daarna er makkelijk uit kunt halen. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 tot 10 minuten koken.

Stap 7

Verwijder de peterselie en tijm uit de soep en blend de soep in de blender met soja room tot een gladde massa.

lunch hoofdgerechten paprika soep vegetarisch vegan pastinaak geroosterde paprika
Jaimyskitchen maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.
Aanpassen