Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 150 ml yoghurt
  • een paar plukjes saffraan
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • zout en zwarte peper naar smaak
  • ½ citroen
  • een paar takjes munt
  • 1 eetlepel geschaafde amandelen
  • een scheutje olijfolie

Geroosterde aubergine spread

Bereidingstijd: 20 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Prik wat gaatjes in de aubergines en wrijf in met olijfolie. Leg op een bakplaat in de oven en rooster ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen. Wanneer de aubergines geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit.

Stap 2

Pers in de tussentijd de knoflook uit snipper het uitje en fruit deze aan in een pan. Voeg bij de aubergines zodra het uitje goudbruin is. Meng met de yoghurt, geweekte saffraan en citroensap.

Stap 3

Breng op smaak met peper en zout en garneer met dunne reepjes munt en geschaafde amandelen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw