Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 150 ml yoghurt
- een paar plukjes saffraan
- 3 tenen knoflook
- 1 ui
- zout en zwarte peper naar smaak
- ½ citroen
- een paar takjes munt
- 1 eetlepel geschaafde amandelen
- een scheutje olijfolie
Geroosterde aubergine spread
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden. Prik wat gaatjes in de aubergines en wrijf in met olijfolie. Leg op een bakplaat in de oven en rooster ongeveer 45 minuten. De aubergines zullen krimpen. Wanneer de aubergines geroosterd zijn, laat je ze afkoelen en lepel je het vruchtvlees er uit.
Stap 2
Pers in de tussentijd de knoflook uit snipper het uitje en fruit deze aan in een pan. Voeg bij de aubergines zodra het uitje goudbruin is. Meng met de yoghurt, geweekte saffraan en citroensap.
Stap 3
Breng op smaak met peper en zout en garneer met dunne reepjes munt en geschaafde amandelen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier