Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 4 zoete aardappelen
  • 30 gr kiemen
  • 100 gr cherrytomaatjes
  • 300 gr   kikkererwten
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 eltl tl kruiden naar keuze (bv paprikapoeder of ras el hanout)
  • olie om in te bakken
  • Peper en zout

Yoghurtsaus:

  • 5 el (soja) yoghurt
  • 0.5 tl geraspte mierikswortel
  • 1 tl dragon (vers of gedroogd)
  • Peper en zout

Gepofte zoete aardappel met kikkererwten

Bereidingstijd: 60 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.

Stap 3

Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes.

Stap 4

Was de kikkererwten met wat water en meng de kruiden er doorheen. Verhit de olie in een pan en bak de kikkerewten in ongeveer 5-10 minuten krokant.

Stap 5

Maak de saus door de mierikswortel toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met dragon, peper en zout.

Stap 6

Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten, tomaatjes, pompoenpitten, kikkererwten en de yoghurtsaus.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw