Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 4 zoete aardappelen
- 30 gr kiemen
- 100 gr cherrytomaatjes
- 300 gr kikkererwten
- 1 el pompoenpitten
- 1 eltl tl kruiden naar keuze (bv paprikapoeder of ras el hanout)
- olie om in te bakken
- Peper en zout
Yoghurtsaus:
- 5 el (soja) yoghurt
- 0.5 tl geraspte mierikswortel
- 1 tl dragon (vers of gedroogd)
- Peper en zout
Gepofte zoete aardappel met kikkererwten
Bereidingstijd: 60 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.
Stap 3
Snijd de cherrytomaatjes in 4 partjes.
Stap 4
Was de kikkererwten met wat water en meng de kruiden er doorheen. Verhit de olie in een pan en bak de kikkerewten in ongeveer 5-10 minuten krokant.
Stap 5
Maak de saus door de mierikswortel toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met dragon, peper en zout.
Stap 6
Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten, tomaatjes, pompoenpitten, kikkererwten en de yoghurtsaus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier