Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 4 kleine zoete aardappelen
- 1 avocado
- 100 gr feta kaas
- 100 gr cherry tomaat
- 20 gr kiemoenten
- 125 ml roeryoghurt
- 4 gr verse peterselie
- 1 teen
- 1 el citroensap
- Peper en zout
Gepofte zoete aardappel met avocado en feta
Bereidingstijd: 45 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak deze in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.
Stap 3
Halveer de tomaatjes, snijd blokjes van de feta kaas en snijd de avocado in plakjes. Ben je in een creatieve bui? Maak dan een mooie avocado roos.
Stap 4
Maak de saus door de knoflook te raspen of fijn te snijden en toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met gehakte peterselie, citroensap, peper en zout.
Stap 5
Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier