Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 4 kleine zoete aardappelen
  • 1 avocado
  • 100 gr feta kaas
  • 100 gr cherry tomaat
  • 20 gr kiemoenten
  • 125 ml roeryoghurt
  • 4 gr verse peterselie
  • 1 teen
  • 1 el citroensap
  • Peper en zout

Gepofte zoete aardappel met avocado en feta

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Was de zoete aardappel, prik er gaatjes in met een vork, verpak deze in aluminiumfolie. Bak deze nu ongeveer 30-45 minuten in de oven of tot de aardappel helemaal zacht is.

Stap 3

Halveer de tomaatjes, snijd blokjes van de feta kaas en snijd de avocado in plakjes. Ben je in een creatieve bui? Maak dan een mooie avocado roos.

Stap 4

Maak de saus door de knoflook te raspen of fijn te snijden en toe te voegen aan de yoghurt. Breng verder op smaak met gehakte peterselie, citroensap, peper en zout.

Stap 5

Wanneer de zoete aardappelen lekker zacht zijn, snijd je deze doormidden en voeg je de saus in het midden toe. Maak af met de kiemgroenten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw