Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 verpakking Pulled Oats Naturel
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 el olijfolie
  • 0.5 tl tijm
  • 0.5 tl rozemarijn
  • 600 gr pompoen
  • 100 ml plantaardige room
  • 300 gr gemengde paddenstoelen
  • 20 gr afalfa of tuinkers
  • peper en zout
  • 70 gr plantaardige roomboter

Gepofte knolselderij met Pulled Oats

Bereidingstijd: 150 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de wortelige onderkant van de knolselderij af en schil de buitenste laag.

Stap 3

Wrijf de knolselderij in met ongeveer 2 eetlepels olijfolie en verdeel een beetje zout er overheen. Leg de blaadjes laurier op de knolselderij en pak in met aluminiumfolie. Bak de knolselderij ongeveer 2 uur in de oven of tot deze helemaal zacht is.

Stap 4

Begin na 1,5 uur nadat de knolselderij in de oven gegaan is met de rest van het gerecht. Schil de pompoen en snijd in blokjes. Kook de pompoen gaar en prak tot een gladde puree. Breng op smaak met peper, zout en voeg kookroom toe.

Stap 5

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Verhit een beetje plantaardige boter en bak de paddenstoelen samen met de tijm en rozemarijn. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.

Stap 6

Verhit opnieuw een beetje plantaardige boter in de pan en bak Pulled Oats licht krokant. Voeg vervolgens de paddenstoelen erbij. Smelt de overige plantaardige boter, deze mag straks over de knolselderij.

Stap 7

Verdeel de pompoen puree over het bord.

Stap 8

Haal de knolselderij uit de oven, snijd een kleine inkeping in het vlakke deel. Verdeel de paddenstoelen en Pulled Oats op de knolselderij en een beetje over de pompoen puree.

Stap 9

Maak af met afalfa en een beetje gesmolten plantaardige roomboter.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw