Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 eieren
- 150 gr Griekse yoghurt
- 150 gr cherrytomaten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 5 gr peterselie
- 20 gr pijnboom pitjes
- 25 gr boter
- 1 el azijn
- zout
- chili vlokken
- Brood
Gepocheerde eieren met Griekse yoghurt
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Halveer de cherrytomaatjes en hak de peterselie fijn.
Stap 2
Verhit de boter in een pan en bak de cherrytomaatjes met het gerookt paprikapoeder ongeveer 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de pijnboom pitjes toe.
Stap 3
Breng een pan met water aan de kook en voeg het azijn toe aan het water. Zet het water op iets lager vuur, zodat er geen bubbels meer zijn. Maak een draaikolk in het water en voeg dan het eerste eitje toe. Pocheer het eitje ongeveer 3 minuten. Pocheer ook het volgende eitje. Mocht je dit goed kunnen, kun je eventueel de eitjes tegelijk pocheren.
Stap 4
Verdeel in de tussentijd de Griekse yoghurt in een diep bord en voeg de cherrytomaatjes in de boter over de yoghurt. Leg de gepocheerde eieren erop. Maak de eitjes af met chili vlokken, zout en gehakte peterselie.
Stap 5
Serveer de eieren met brood.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier