Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Gegrilde perzik, sugar snaps en geitenkaas

Gegrilde perzik, sugar snaps en geitenkaas

Bereidingstijd: 15 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 2 halve perzikken
  • 200 gr sugar snaps
  • 4 plakjes zachte geitenkaas
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 2 el gehakte pecan noten
  • 2 takjes munt
  • peper en zout
  • honing
  • olijfolie

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit voorgerecht combineert gegrilde perzik, sugar snaps en geitenkaas; knapperig, romig en zoet! Een heerlijk, smaakvol voorgerechtje in de zomer of tijdens de feestdagen.

Perfect voorgerecht: Gegrilde perzik, sugar snaps en geitenkaas

Dit lichte voorgerecht is de ideale start van een diner. De zoetheid van de gegrilde perzik combineert perfect met de knapperige sugar snaps en romige geitenkaas. Met een vleugje honing, een frisse touch van munt en de zoute toevoeging van zongedroogde tomaten maakt dit een heerlijk gebalanceerd recept. Bovendien is het eenvoudig te bereiden, zodat je zonder stress kunt genieten van je diner!

Waarom je dit gerecht wilt maken:

  • Snel: Binnen 15 minuten op tafel.
  • Licht: Boordevol groenten en frisse smaken.
  • Feestelijk: De combinatie van zoet, zout en knapperig maakt het bijzonder én mooi om te zien.

Verse perziken of uit blik?

Tijdens de feestdagen is dit gerecht natuurlijk onwijs lekker, maar verse perziken zijn dan vaak niet verkrijgbaar. Geen probleem: perziken uit blik werken ook perfect. Het resultaat is nog steeds een heerlijk en feestelijk gerecht.

Ga jij deze gegrilde perziken maken? Deel je creatie op social media met @jaimyskitchen.nl 🍑✨

Tip: Ook gegrilde necatrines zijn lekker. Dit is het recept voor gegrilde nectarines met Griekse yoghurt.

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Laat de perziken uitlekken. 

Stap 2

Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de pecannoten grof en pluk de blaadjes van de munt en snijd dunne reepjes van de muntblaadjes.

Stap 3

Was de sugar snaps en verwijder de draden door de uiteinden eraf te snijden en de draden los te trekken. Verhit een beetje olijfolie in een pan en roerbak de sugarsnaps ongeveer 4 minuten. Deze mogen best een beetje verkleuren. Breng op smaak met peper en en zet het vuur uit.

Stap 4

Grill de perziken in een grillpan of grillijzer tot er mooie strepen te zien zijn.

Stap 5

Leg op elk bord een perzik, verdeel de sugar snaps langs de perzik en maak het gerechtje af door gehakte pecan nootjes, reepjes munt, zongedroogde tomaatjes toe te voegen. Maak af met geitenkaas en een kneepje honing over de perzik heen.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

sugar snaps voorgerechten vegetarisch hapjes & snacks geitenkaas kerst diner perzik

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴