Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

3 personen


Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen (kruimig)
  • 2 el crème fraîche
  • ½ citroen
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • 5 gr peterselie
  • peper en zout
  • scheutje een melk

Gegratineerde aardappelpuree

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 12 minuten gaar.

Stap 3

Stamp de aardappelen tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Meng ook crème fraîche, knoflookpoeder, het sap van de citroen door de puree. Voeg eventueel een beetje meer melk toe om de puree smeuïger te maken. Voeg in een ovenschaal en rasp de Parmezaanse kaas over de aardappelpuree.

Stap 5

Bak de aardappelpuree in de oven tot de Parmezaanse kaas lichtbruin kleurt, ongeveer 5-10 minuten. Zet hierbij ook even de grill aan, dan gaat dit sneller.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw