Sluiten
Ingredienten
3 personen
Ingrediënten
- 750 gr aardappelen (kruimig)
- 2 el crème fraîche
- ½ citroen
- 0.5 tl knoflookpoeder
- 25 gr Parmezaanse kaas
- 5 gr peterselie
- peper en zout
- scheutje een melk
Gegratineerde aardappelpuree
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ongeveer 12 minuten gaar.
Stap 3
Stamp de aardappelen tot puree. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Meng ook crème fraîche, knoflookpoeder, het sap van de citroen door de puree. Voeg eventueel een beetje meer melk toe om de puree smeuïger te maken. Voeg in een ovenschaal en rasp de Parmezaanse kaas over de aardappelpuree.
Stap 5
Bak de aardappelpuree in de oven tot de Parmezaanse kaas lichtbruin kleurt, ongeveer 5-10 minuten. Zet hierbij ook even de grill aan, dan gaat dit sneller.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier