Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

15 personen


Empanadas:

  • 1 verpakking Pulled Oats Tomaat (75 gram)
  • 150 gr mais
  • 1 paprika of 2 halve paprika's in een andere kleur
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 5 gr verse peterselie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 15 vellen hartig taartdeeg

Jalapeño dip

  • 1 jalapeño
  • ½ groene paprika
  • 125 gr zure room
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl ui poeder
  • peper en zout
  • halve limoen

Empanada met paprika en Pulled Oats

Bereidingstijd: 45 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en giet de mais af.

Stap 3

Verhit een beetje olie in de pan en fruit het uitje op laag vuur. Voeg na een paar minuten ook de knoflook toe. Bak de knoflook even mee en voeg vervolgens de paprika toe. Bak dit ongeveer 5 minuten en voeg dan de Pulled Oats Tomaat toe. Maak de stukjes Pulled Oats (indien nodig) wat kleiner.

Stap 4

Roerbak de Pulled Oats een paar minuten mee en voeg vervolgens de komijn en de gerookte paprikapoeder toe. Voeg tot slot ook de mais toe en zet het vuur uit.

Stap 5

Haal het hartig taartdeeg uit de vriezer. Neem een rond kommetje en snijd hiermee de vellen uit in een ronde vorm. Vul vervolgens de vellen taartdeeg met een flinke eetlepel van de vulling. Vouw de empanadas dicht.

Stap 6

Herhaal dit proces voor alle empanadas. Klop een eitje los en smeer een beetje van het geklopte ei op elke empanadas. Bak de empanadas vervolgens af in ongeveer 30 minuten.

Stap 7

Maak in de tussentijd de jalapeño dip. Snijd de paprika en de jalapeño in kleine stukjes. Meng de zure room met het ui poeder, de knoflookpoeder en het sap van de limoen. Breng op smaak met peper en zout. Meng de paprika en jalapeño hier doorheen.

Stap 8

Serveer de empanadas met de jalapeño dip.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw