Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ei muffins met Honingtomaten

Ei muffins met Honingtomaten

Bereidingstijd: 20 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 5 eieren
  • 6 Looye Honingtomaten
  • 0.25 paprika
  • 3 el geraspte kaas
  • peper en zout
  • vloeibare boter

Keukenhulpjes

  • muffin blik voor 6 stuks

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze muffins zijn gemaakt van ei, paprika en heerlijke zoete Honingtomaten van Looye. Een perfect hartig en gezond tussendoortje, die ook favoriet is bij kinderen. De tomaatjes lijken namelijk net gezellige ogen!

Ei muffins met Honingtomaten van Looye

De Honingtomaten zorgen voor een lekkere zoete smaak, maar dienen ook als decoratie. Door de Honingtomaten naast elkaar, boven in de muffin te plaatsen lijken het namelijk net ogen! En dat kan kinderen net over de streep halen om de muffins toch maar eens te proeven. Want laten we eerlijk zijn, nieuwe dingen kunnen soms spannend zijn voor kinderen. De muffins zijn verder gevuld met gele paprika en een beetje geraspte kaas. Je kunt ervoor kiezen om zout en eventueel peper achterwege te laten. Bij kindjes tot 3 jaar is het goed om niet te veel zout toe te voegen. Kindjes onder de 1 jaar wordt zout afgeraden. Kijk hier voor meer kidsproof recepten

Tip: een ander kidsproof recept met deze heerlijke zoete tomaten is het recept voor Kidsproof salade.

De lekkerste Honingtomaten

De echte gouden tip: koop de Honingtomaten van Looye, omdat deze extra zoet van smaak zijn. Deze vallen niet alleen bij volwassenen in de smaak, maar zo krijg je jouw kindjes ook gek op tomaten. In dit recept zijn ze verwerkt in muffins, maar de Honingtomaten zijn ook erg lekker als tussendoortje! Zo kun je jezelf verwennen met een gezonde en smaakvolle snack. En als je Honingtomaten over hebt, maak dan deze heerlijke toast met cottage cheese en Honingtomaten. Maar eerlijk gezegd betwijfel ik of je er nog over zult hebben…

Eetkaartjes

Wil jij je kindje spelenderwijs meer laten proeven? Gebruik dan de ‘Samen lekker proeven’ eetkaartjes van Jaimy's Kitchen. Dit spel daagt kinderen tussen de 2 en 7 jaar uit om groenten en fruit vast te pakken, te proeven en zorgt voor gezelligheid aan tafel! Wees er snel bij en bestel jouw eigen eetkaartjes.

Deze blog is gesponsord door Looye, bekend van de Looye Honingtomaten, Looye Joyn tomaten en Looye To Go tomaten.

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. 

Stap 2

Klop de eieren goed los en breng optioneel de eieren op smaak met peper en zout. Voor kleinere kindjes kun je ervoor kiezen om het zout achterwege te laten.

Stap 3

Snijd de paprika in kleine blokjes en halveer de Honingtomaten. 

Stap 4

Vet het muffin blik in met vloeibare boter en verdeel het geklopt ei over de de 6 muffin vormpjes. Verdeel paprika en geraspte kaas en als laatste in elk bakje 2 halve Honingtomaten. Leg deze zo neer dat het ogen lijken.

Stap 5

Bak de muffins gaar in ongeveer 12 minuten. Zet de oven uit en laat 5 minuten, met de klep halfopen in de oven staan. Zo zakken de muffins geleidelijk in.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

tomaat ontbijt paprika ei vegetarisch hapjes & snacks makkelijk & snel tussendoortje kids

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴