Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 300 gr macaroni (volkoren)
  • 1 courgette
  • 300 gr AH biologische pompoen (Bio keurmerk)
  • 2 bollen AH biologische mozzarella (Bio keurmerk)
  • 400 gr AH biologische gepelde tomaten (Bio keurmerk)
  • 300 ml tomaten passata
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 tl AH biologische Italiaanse kruiden (Bio keurmerk)

Uit de voorraadkast:

  • olie of boter
  • peper en zout

Duurzame pasta ovenschotel met pompoen

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen van de verpakking en giet af. Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de pompoen in blokjes en de courgette in blokjes of halve maantjes.

Stap 3

Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit beide aan in een beetje olie of boter en voeg hier de pompoen bij. Bak dit ongeveer 10 minuten op laag vuur aan. Voeg vervolgens de courgette toe en bak 2 minuten mee.

Stap 4

Voeg de gepelde tomaten en passata toe. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, peper en zout.

Stap 5

Snijd de mozzarella in plakjes.

Stap 6

Voeg de macaroni bij de groenten en saus en meng goed door. Voeg nu in een ovenschaal of in een pan die je in de oven kunt gebruiken.

Stap 7

Verdeel de plakjes mozzarella over de ovenschaal of pan en bak 15 minuten of tot de mozzarella gesmolten is.

Stap 8

Wil jij ook eens experimenteren met duurzame producten?

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw