Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Dadels met roomkaas en walnoten

Dadels met roomkaas en walnoten

Bereidingstijd: 5 min.

Calorieën: 95

Porties:


Ingrediënten

  • 10 Medjoul dadels
  • 10 tl mascarpone
  • 3 walnoten

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Een borrelhapje dat altijd in de smaak valt: Medjoul dadels met roomkaas en walnoten. Het contrast tussen zoet, romig en crunchy maakt dit hapje heerlijk.

Dadels met roomkaas en walnoten

Medjoul dadels zijn ideaal voor dit recept, omdat ze groter, zachter en vleziger zijn dan de meeste andere soorten dadels. Hierdoor kun je ze makkelijk vullen en geven ze een heerlijke, bijna karamelachtige zoetheid. In combinatie met romige mascarpone en de crunch van walnoten ontstaat er een perfecte balans tussen zoet, romig en hartig. Daarnaast zijn Medjoul dadels ook voedzaam: ze bevatten vezels, kalium en natuurlijke suikers die snel energie geven. Samen met de gezonde vetten en eiwitten uit de walnoten en roomkaas maakt dit hapje niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze voor tussendoor of bij de borrel. 

En wist je ook dat dit een gezond kidsproof hapje is? Mijn kinderen vinden het heerlijke op een monkey platter!

Tips

  • Vervang de roomkaas eens door geitenkaas voor een hartigere smaak.
  • Een beetje honing of balsamico crème erover maakt het extra feestelijk.
  • Serveer samen met andere hapjes op een borrelplank voor een mooi geheel.

Dadels in de zwangerschap

Dadels zijn tijdens de zwangerschap een echte aanrader. Ze zitten vol vezels, wat kan helpen tegen verstopping, en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, magnesium en ijzer. Daarnaast geven ze op een natuurlijke manier energie, ideaal bij zwangerschapsvermoeidheid. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het eten van dadels in de laatste weken van de zwangerschap een positieve invloed kan hebben op het verloop van de bevalling. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan eens naar mijn onderstaande artikel 

Dadels tijdens de zwangerschap

Bereiding

Stap 1

Snijd de dadels voorzichtig open aan één kant en verwijder de pit.

Stap 2

Vul de dadels met een theelepel mascarpone.

Stap 3

Hak de walnoten fijn en verdeel de gehakte walnoten over elke dadel met mascarpone.

Stap 4

Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴