Dadels met roomkaas en walnoten
Dadels met roomkaas en walnoten
Bereidingstijd: 5 min.
Calorieën: 95
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 10 Medjoul dadels
- 10 tl mascarpone
- 3 walnoten
Een borrelhapje dat altijd in de smaak valt: Medjoul dadels met roomkaas en walnoten. Het contrast tussen zoet, romig en crunchy maakt dit hapje heerlijk.
Dadels met roomkaas en walnoten
Medjoul dadels zijn ideaal voor dit recept, omdat ze groter, zachter en vleziger zijn dan de meeste andere soorten dadels. Hierdoor kun je ze makkelijk vullen en geven ze een heerlijke, bijna karamelachtige zoetheid. In combinatie met romige mascarpone en de crunch van walnoten ontstaat er een perfecte balans tussen zoet, romig en hartig. Daarnaast zijn Medjoul dadels ook voedzaam: ze bevatten vezels, kalium en natuurlijke suikers die snel energie geven. Samen met de gezonde vetten en eiwitten uit de walnoten en roomkaas maakt dit hapje niet alleen lekker, maar ook een voedzame keuze voor tussendoor of bij de borrel.
En wist je ook dat dit een gezond kidsproof hapje is? Mijn kinderen vinden het heerlijke op een monkey platter!
Tips
- Vervang de roomkaas eens door geitenkaas voor een hartigere smaak.
- Een beetje honing of balsamico crème erover maakt het extra feestelijk.
- Serveer samen met andere hapjes op een borrelplank voor een mooi geheel.
Dadels in de zwangerschap
Dadels zijn tijdens de zwangerschap een echte aanrader. Ze zitten vol vezels, wat kan helpen tegen verstopping, en bevatten belangrijke voedingsstoffen zoals kalium, magnesium en ijzer. Daarnaast geven ze op een natuurlijke manier energie, ideaal bij zwangerschapsvermoeidheid. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het eten van dadels in de laatste weken van de zwangerschap een positieve invloed kan hebben op het verloop van de bevalling. Wil je hier meer over lezen? Kijk dan eens naar mijn onderstaande artikel
Bereiding
Stap 1
Snijd de dadels voorzichtig open aan één kant en verwijder de pit.
Stap 2
Vul de dadels met een theelepel mascarpone.
Stap 3
Hak de walnoten fijn en verdeel de gehakte walnoten over elke dadel met mascarpone.
Stap 4
Serveer direct of bewaar in de koelkast tot gebruik.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link