Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

5 personen


Het deeg:

  • 150 gr tarwebloem
  • 45 gr suiker
  • 100 gr boter
  • 1 tl koud water

De custard:

  • 250 ml melk
  • 1 vanille stokje
  • 30 gr suiker
  • 3 eidooiers

Topping:

  • el stukjes ananas (ik gebruikte deze van D Monte in kokossap)
  • kokosrasp

Benodigdheden:

  • 5 kleine taartvormpjes

Custard taartjes met ananas en kokos

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Maak eerst het deeg. Smelt de boter en voeg hierbij de suiker. Roer goed door elkaar. Zeef het deeg en voeg hierbij 1 tl koud water en het mengsel van boter en suiker. Kneed tot een deeg en bewaar 1 uur inde koelkast. Zorg dat je het in folie inpakt.

Stap 2

Breng een pannetje met melk tot bijna aan de kook. laat het niet koken. Snijd het vanille stokje doormidden en voeg het merg bij de melk, Voeg hierbij ook de suiker. Verwarm tot de suiker opgelost is. Laat staan zodat de smaken in kunnen trekken.

Stap 3

Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit op een ondergrond met bloem. Het deeg mag ongeveer 3mm dik zijn. Vet de taartvormpjes in met boter. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Indien je bakparels hebt, gebruik deze dan. Zelf heb ik deze niet, dus ik bakte de bodems af in 15 minuten. Let goed op, indien deze te donker worden kun je ze afdekken met aluminiumfolie.

Stap 4

laat de oven afkoelen tot 120 graden. Maak de custard af door de eidooiers toe te voegen en langzaam te verwarmen voor ongeveer 5 minuten. Klop het een garde tot een glad mengsel. Voeg de custard in de bodems en bak in ongeveer 20 minuten af of tot de custard stijf is.

Stap 5

Laat de taartjes afkoelen en bekleed deze met ananas stukjes en geraspte kokos.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw