Sluiten
Ingredienten
5 personen
Het deeg:
- 150 gr tarwebloem
- 45 gr suiker
- 100 gr boter
- 1 tl koud water
De custard:
- 250 ml melk
- 1 vanille stokje
- 30 gr suiker
- 3 eidooiers
Topping:
- el stukjes ananas (ik gebruikte deze van D Monte in kokossap)
- kokosrasp
Benodigdheden:
- 5 kleine taartvormpjes
Custard taartjes met ananas en kokos
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Maak eerst het deeg. Smelt de boter en voeg hierbij de suiker. Roer goed door elkaar. Zeef het deeg en voeg hierbij 1 tl koud water en het mengsel van boter en suiker. Kneed tot een deeg en bewaar 1 uur inde koelkast. Zorg dat je het in folie inpakt.
Stap 2
Breng een pannetje met melk tot bijna aan de kook. laat het niet koken. Snijd het vanille stokje doormidden en voeg het merg bij de melk, Voeg hierbij ook de suiker. Verwarm tot de suiker opgelost is. Laat staan zodat de smaken in kunnen trekken.
Stap 3
Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit op een ondergrond met bloem. Het deeg mag ongeveer 3mm dik zijn. Vet de taartvormpjes in met boter. Bekleed de taartvormpjes met het deeg. Indien je bakparels hebt, gebruik deze dan. Zelf heb ik deze niet, dus ik bakte de bodems af in 15 minuten. Let goed op, indien deze te donker worden kun je ze afdekken met aluminiumfolie.
Stap 4
laat de oven afkoelen tot 120 graden. Maak de custard af door de eidooiers toe te voegen en langzaam te verwarmen voor ongeveer 5 minuten. Klop het een garde tot een glad mengsel. Voeg de custard in de bodems en bak in ongeveer 20 minuten af of tot de custard stijf is.
Stap 5
Laat de taartjes afkoelen en bekleed deze met ananas stukjes en geraspte kokos.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier