Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 1 kg mosselen
- 2 tomaten
- 1 venkel
- 1 stokbrood
- 2 teentjes knoflook
- 1 witte ui of sjalot
- 2 el witte wijnazijn
- 5 gr peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Crostini met mosselen, tomaat en venkel
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden.
Stap 2
Bereid de mosselen volgens mijn mosseltips. Het bereiden van de mosselen duurt in totaal ongeveer 10 minuten. Voeg een laagje water toe in een pan en stoom de mosselen. Haal de mosselen vervolgens uit de schalen.
Stap 3
Snijd het stokbrood in plakken en bak de plakjes stokbrood ongeveer in 4 minuten krokant.
Stap 4
Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd de venkel in smalle plakjes en de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn.
Stap 5
Verhit een beetje olie in een pan en fruit het uitje aan. Voeg na 3 minuten de knoflook toe en bak nog eens 2 minuten mee. Voeg nu de venkel toe en bak 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de witte wijnazijn toe en zet het vuur laag. Smoor de venkel nu zacht, ongeveer 10 minuten, maar voeg na 5 minuten de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6
Zet, als de venkel zacht is, het vuur uit, voeg de gehakte peterselie toe en meng goed.
Stap 7
Beleg de krokante stokbroodjes met het tomaat & venkel mengsel en leg op elke crostino 2 tot 3 mosselen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier