Sluiten
Ingredienten
6 personen
Ingrediënten
- 2 blikjes croissant deeg
- 6 eieren + 1 extra losgeklopt ei om het deeg mee in te strijken
- 150 gr gerookte zalm
- 100 gr doperwten
- 1 scheutje kookroom (ik gebruik haver room)
- 2 el maanzaad
- Peper en zout
- Italiaanse kruiden
Benodigdheden:
- Bakpapier
- een kommetje of glas
Croissant krans met gerookte zalm en roerei
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Blancheer de doperwten een paar minuten en zet aan de kant. Snijd de gerookte zalm in kleine stukjes.
Stap 2
Maak een roerei door de eieren te klutsen met een scheutje room. Breng op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden. Bak het roerei langzaam gaar en voeg als dit gaar is de doperwten toe.
Stap 3
Haal het croissant deeg uit de verpakking en maak de driehoeken los van elkaar. Zet een klein kommetje of een groot glas in het midden op een vel bakpapier, al op de bakplaat. Leg om het kommetje heen de lapjes croissant deeg, zodat ze elkaar overlappen. Verdeel het ei rondom het kommetje in een ronde krans. Verdeel hier de zalm overheen.
Stap 4
Vouw nu alle puntjes naar binnen en druk een beetje dicht aan de binnenkant. Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei en verdeel hier het maanzaad overheen. Leg hier 1 of een paar ouwels op. Bak de krans af in ongeveer 20 minuten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier