Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Crispy rijst salade - Nam Khao Tod

Crispy rijst salade - Nam Khao Tod

Bereidingstijd: 50 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 150 gr zilvervlies rijst
  • 2 mini komkommers
  • 1 avocado
  • 150 gr edamame boontjes
  • 5 gr munt
  • 5 gr koriander
  • 2 tl crispy chili olie

Dressing

  • 3 el sojasaus
  • 2 el citroensap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el tahini

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Op zoek naar een heerlijke versie van de crispy rijst salade die viral ging op TikTok? Dit recept combineert de knapperige rijst uit de oven met een mix van verse groenten zoals avocado, edamame en komkommer. 

TikTok Viral Crispy Rice Salade maken (Nam Khao Tod)

Dit recept heb je wellicht al heel vaak voorbij zien komen op TikTok of Instagram. Het draait natuurlijk helemaal om de krokante rijst met crispy chili olie. Door de rijst krokant te bakken en te mengen met een pittige crispy chili olie, krijg je die onweerstaanbare crunch die social media veroverde. That crunch! Met een smaakvolle dressing van sojasaus, tahini en ahornsiroop en de knapperige groenten maak je een heerlijke salade. Een heerlijke toevoeging is lente-ui in de salade. En wist je dat deze salade gewoon oorsprong in Thailand heeft? De crispy rice salad heeft gewoon: Nam Khao Tod. Let wel op, probeer eerst de rijst 30 minuten te bakken, want hij wordt echt hard. Iets minder hard mag wat mij betreft wel!

Welke rijst heb je nodig voor de Crispy Rice Salade?

Eigenlijk kun je alle rijst gebruiken voor de crispy rice salade, zelf gebruik ik zilvervliesrijst, omdat deze net wat meer voedingswaarde heeft. Maar je kunt ook een witte rijst zoals basmatirijst. Dit gerecht leent zich er perfect voor om restjes rijst te gebruiken. Heb je dat niet? Dan is het belangrijk om de rijst eerst koken, dan af te laten koelen en daarna pas in de oven krokant te bakken. 

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten.

Bereiding

Stap 1

Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking en laat volledig afkoelen. Je kunt ook rijst van de dag van tevoren gebruiken. Meng de crispy chili olie door de rijst. Bak op 200 graden gedurende 30 tot 40 minuten krokant.
 

Stap 2

Kook ondertussen de edamame boontjes in 2 minuten beetgaar en laat afkoelen. 
 

Stap 3

Snijd de mini komkommers in plakje, de avocado in blokjes en meng met de afgekoelde edamame boontjes.

Stap 4

Klop de dressing van sojasaus, citroensap, sesamolie, ahornsiroop en tahini. Meng de krokante rijst met de salade en serveer met de dressing.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

edamame salades avocado hoofdgerechten rijst komkommer vegetarisch aziatisch diner

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴