Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 120 gr couscous (van rode linzen)
- 350 gr groene asperges
- 3 takjes munt
- 1 rode ui
- 30 gr hazelnoten
- 40 gr kalamata olijven
- 1 rode ui
- 1 el olijfolie
- 1 tl bouillon poeder of bouillonblokje
- 0.5 citroen
- olie om in te bakken
Couscous salade met groene asperge
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Voeg een 150 ml water en de bouillon toe aan de couscous en laat een paar minuten wellen.
Stap 2
Hak de munt fijn. Snipper het rode uitje ook fijn. Hak de hazelnoten grof en snijd ook de kalamata olijven in kleinere stukjes.
Stap 3
Voeg een beetje olie in een pan en bak de asperges in 5 minuten beetgaar. Het makkelijkst is als je de asperges in stukjes snijd. Voeg een beetje olijfolie en het sap van een halve citroen toe aan de couscous. Voeg vervolgens ook de rode ui, munt, hazelnoten en kalamata olijven toe aan de couscous en meng.
Stap 4
Serveer de groene asperges bij de couscous en voeg citroenrasp over de asperges.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier