Couscous salade met feta
Couscous salade met feta
Bereidingstijd: 20 min.
-
Personen:
+
Ingrediënten
- 200 gr volkoren couscous
- 1 grote tomaat
- 0.5 komkommer
- 1 paprika
- 1 appel
- 10 groene olijven
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 el kappertjes
- 150 gr feta
- 5 gr peterselie
- 40 gr sla
- 50 gr amandelen
- 1 rode ui
Dressing:
- 3 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl mosterd
- 1 el witte wijn azijn
- peper en zout
Deze couscous salade met feta zit vol groenten: paprika, tomaat en komkommer. De smaakmakers zijn amandelen, feta, kappertjes en olijven met mosterd-citroendressing.
Couscous salade met feta
Deze couscous salade met feta is een kleurrijk en zomers gerecht boordevol knapperige groenten. Denk aan rode of gele paprika, sappige tomaat, frisse komkommer en een vleugje zoetheid van appel. De groene olijven, kappertjes en amandelen zorgen voor een hartige bite. En het recept is helemaal af met de kruimelige feta en frisse mosterd-citroendressing. Dankzij de volkoren couscous is de salade lekker vullend en een bron van vezelrijke koolhydraten. Serveer ‘m als maaltijdsalade voor 3 personen of als bijgerecht voor bij de barbecue. Kies je voor dit laatste dan is hij perfect voor 6 tot 8 personen. Een heerlijke allrounder voor warme dagen!
Meal prep of lunch: ideaal om vooraf te maken
Een extra pluspunt van deze couscous salade met feta is dat je ‘m prima een dag van tevoren kunt maken. De smaken trekken dan nog beter in en daardoor is de salade de volgende dag nóg lekkerder. Het enige wat je moet doen is de sla nog niet toevoegen, deze kan zacht worden. Dit wil je niet, dus houd dit apart tot je de salade serveert. Ideaal dus om vooraf te bereiden voor een picknick, BBQ of drukke doordeweekse dag. En heb je wat over? Dan is dit een perfecte leftover lunch: snel, voedzaam en heerlijk fris uit de koelkast. Op zoek naar meer lekkere salades met couscous of pasta? Bekijk ook eens mijn onderstaande recepten:
- Griekse quinoa salade met feta
- Italiaanse panzanella brood en tomaat salade
- Crispy rijst salade - Nam Khao Tod
- Rijst salade niçoise met tonijn
- Panzanella salade met rood fruit
- Pasta pesto salade met mozzarella
Wil je nog meer salades ontdekken? neem dan een kijkje in de onderstaande link.
Bereiding
Stap 1
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen van de verpakking, samen met het bouillonblokje.
Stap 2
Snijd de tomaat, komkommer, appel en paprika in kleine blokjes. Snipper het rode uitje fijn. Snijd de olijven in ringen en hak de kappertjes grof.
Stap 3
Meng de olijfolie, citroensap, mosterd, witte wijnazijn en wat peper en zout in een kommetje tot een gladde dressing.
Stap 4
Meng de afgekoelde couscous met de tomaat, komkommer, paprika, appel, olijven, kappertjes en sla. Verkruimel de feta erover, hak de peterselie fijn en voeg toe. Meng voorzichtig door elkaar.
Stap 5
Rooster de amandelen kort in een droge pan tot ze goudbruin zijn en strooi ze over de salade. Besprenkel met de dressing en serveer direct of bewaar gekoeld.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link