Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 2 courgette
- 1 blikje tonijn
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el tomatenpuree of umami pasta
- 400 gr tomatenblokjes
- 100 gr zwarte olijven
- 1 rode paprika
- 1 tl oregano
- peper en zout
- olie om in te bakken
Courgetti met tonijnsaus
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Als je een spiralizer hebt is het een fluitje van een cent, dan kun je de courgette makkelijk in slierte. snijden. Heb je die niet, dan mag je ze zelf snijden. Eerst plakjes, dan reepjes!
Stap 2
Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit het uitje in de olie en wanneer deze glazig is, voeg je de knoflook toe. Snijd de paprika in kleine blokjes en bak deze even mee. Voeg tomatenblokjes en de umami pasta of tomatenpuree erbij. Laat dit 5 minuten pruttelen.
Stap 3
Voeg oregano, tonijn en zwarte olijven (in ringetjes) toe. Voeg ook het blikje tonijn toe. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 4
Roerbak de courgette 2 minuten zodat dit beetgaar is. Serveer met de saus.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier