Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Citroen pasta met groene asperges

Citroen pasta met groene asperges

Bereidingstijd: 20 min.

Personen:


Ingrediënten

  • 200 gr limoen pasta, casareccia of andere pastasoort
  • 250 gr groene asperges
  • 100 gr cherrytomaten
  • 0.5 witte ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gr stracciatella of burrata
  • olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: 1 citroen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze frisse citroen pasta met groene asperges, tomaatjes en romige stracciatella is het perfecte lente- of zomerrecept: fris, smaakvol en romig klaar!

Citroen pasta met groene asperges

Deze citroen pasta kocht ik in Limone, Italië, een prachtig stadje bij het Gardameer. De pasta heeft dus al een heerlijke citroensmaak, dus in dit recept is extra citroen niet nodig. Gebruik je andere pasta? Dan is het lekker om het sap en de rasp van de citroen toe te voegen. Citroen pasta met groene asperges is een heerlijk fris en romig gerecht dat perfect past bij zonnige dagen. De combinatie van knapperige groene asperges, sappige cherrytomaatjes en romige stracciatella (of burrata) zorgt voor een perfecte balans tussen fris, hartig en zacht. Ideaal als snelle doordeweekse maaltijd of als zomerse lunch voor op het terras, omdat het echt snel klaar is. Serveer eventueel met een frisse salade of een stukje brood om het helemaal af te maken.

Heerlijke zomerse pasta recepten

Lente of zomer, frisheid in deze gerechten staat voorop! Deze heerlijke pasta's zijn zomers door de seizoensgroenten, of omdat ze lekker licht en fris van smaak zijn. Soms een warme pasta, maar natuurlijk zijn pasta salades ook erg geschikt voor in de zomer, als maaltijd of als bijgerecht bij de barbecue. Dit zijn een aantal van onze favorieten:

  1. Pasta met zalm, spinazie en roomsaus
  2. Pasta met geraspte courgette en garnalen
  3. Pasta pesto salade met mozzarella
  4. Pasta met pistache pesto, burrata en rode bessen
  5. Pasta alla norma met aubergine en ricotta
  6. Griekse orzo salade met Honingtomaten®

Welke pasta je ook kiest, deze zijn heerlijk aan te passen naar het lente- en zomerseizoen door de keuze van de ingrediënten. Wat is jouw favoriete pasta recept?

Bereiding

Stap 1

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim gezouten water. 

Stap 2

Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan en fruit de ui en knoflook op laag vuur tot ze zacht en geurig zijn. Voeg de asperges toe en bak 4–5 minuten mee tot ze beetgaar zijn. Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3

Snipper het uitje, pers de knoflook. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de rest van de asperge in drie delen. Halveer de cherrytomaten.

Stap 4

Giet af, maar bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan, samen met een beetje van het bewaarde kookvocht om alles goed te mengen. Breng op smaak met zout, peper en – indien gewenst – rasp en sap van een halve citroen voor extra frisheid.

Stap 5

Serveer de pasta met flinke lepels stracciatella of burrata bovenop. Besprenkel eventueel nog met wat olijfolie.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴