Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 80 gr -100 havermout
- 200 ml -300 water
- scheutje een klein amandelmelk (optioneel)
- 1 el cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- honing of agave siroop naar smaak
Toppings:
- 1 banaan
- een handje pecan noten
- 2 bollen bananen of vanille ijs
- optioneel: karamelsaus
Chocolade havermout ontbijt met ijs
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Verwarm het water in een pannetje en voeg de havermout erbij. Meng goed door en laat zachtjes doorkoken.
Stap 2
Voeg dan ook de honing, kaneel en cacaopoeder toe en meng goed door. De havermout zal het water opnemen. Voeg, als het water opgenomen is, een beetje amandelmelk toe en laat nog 1 minuutje pruttelen. Deze laatste stap kan eventueel overgeslagen worden.
Stap 3
Hak de pecan noten fijn en snijd de banaan in plakjes.
Stap 4
Verdeel de havermout in 2 kommetjes en leg hier overheen de banaan, een bol ijs, de pecan noten en een beetje karamelsaus.
Stap 5
Snel eten voordat het ijs smelt!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier