Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 80 gr -100 havermout
  • 200 ml -300 water
  • scheutje een klein amandelmelk (optioneel)
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 tl kaneel
  • honing of agave siroop naar smaak

Toppings:

  • 1 banaan
  • een handje pecan noten
  • 2 bollen bananen of vanille ijs
  • optioneel: karamelsaus

Chocolade havermout ontbijt met ijs

Bereidingstijd: 15 min

Stap 1

Verwarm het water in een pannetje en voeg de havermout erbij. Meng goed door en laat zachtjes doorkoken.

Stap 2

Voeg dan ook de honing, kaneel en cacaopoeder toe en meng goed door. De havermout zal het water opnemen. Voeg, als het water opgenomen is, een beetje amandelmelk toe en laat nog 1 minuutje pruttelen. Deze laatste stap kan eventueel overgeslagen worden.

Stap 3

Hak de pecan noten fijn en snijd de banaan in plakjes.

Stap 4

Verdeel de havermout in 2 kommetjes en leg hier overheen de banaan, een bol ijs, de pecan noten en een beetje karamelsaus.

Stap 5

Snel eten voordat het ijs smelt!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw