Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 500 gr uitgelekte kikkererwten
- 50 gr boter
- 1 rode ui
- 2 tomaat
- 500 gr krieltjes
- 1 tl zwarte peper
- zout naar smaak
- 1 tl suiker
- 1 el chaat masala of garam masala
- 2 el koriander (gehakt)
- 1 citroen
Chana Chaat - Indiase kikkererwten salade
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Schil en kook de aardappel totdat deze gaar is. Snijd de aardappel in blokjes.
Stap 2
Haal de kikkererwten uit het blikje, was goed en laat uitlekken.
Stap 3
Verhit de boter in een wok of hapjespan en voeg de kikkererwten toe met 2 el water en zout. Roer door en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 5 minuten staan en zet dan het vuur uit.
Stap 4
Snipper het uitje, snijd de tomaat n blokjes en hak de koriander fijn. Voeg deze bij de kikkererwten en voeg ook de blokjes aardappel hier aan toe. Breng op smaak met het suiker, zwarte peper en de chaat masala. Schep alles goed door elkaar en verdeel als laatste het sap van de citroen over het gerecht. Serveren maar!
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier