Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 500 gr uitgelekte kikkererwten
  • 50 gr boter
  • 1 rode ui
  • 2 tomaat
  • 500 gr krieltjes
  • 1 tl zwarte peper
  • zout naar smaak
  • 1 tl suiker
  • 1 el chaat masala of garam masala
  • 2 el koriander (gehakt)
  • 1 citroen

Chana Chaat - Indiase kikkererwten salade

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Schil en kook de aardappel totdat deze gaar is. Snijd de aardappel in blokjes.

Stap 2

Haal de kikkererwten uit het blikje, was goed en laat uitlekken.

Stap 3

Verhit de boter in een wok of hapjespan en voeg de kikkererwten toe met 2 el water en zout. Roer door en dek de pan af met een deksel. Laat ongeveer 5 minuten staan en zet dan het vuur uit.

Stap 4

Snipper het uitje, snijd de tomaat n blokjes en hak de koriander fijn. Voeg deze bij de kikkererwten en voeg ook de blokjes aardappel hier aan toe. Breng op smaak met het suiker, zwarte peper en de chaat masala. Schep alles goed door elkaar en verdeel als laatste het sap van de citroen over het gerecht. Serveren maar!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw