Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 4 limoenen
- 5 citroenen
- 400 gr kabeljauw
- 1 jalapeño peper
- 1 avocado
- 1 mango
- ½ groene paprika
- 1 rode ui
- snufje zout
Dressing:
- 2 tl honing
- 2 el olijfolie
- 4 takjes verse munt
- peper en zout naar smaak
Ceviche met mango en avocado
Bereidingstijd: 15 min
Stap 1
Als eerste mag het stuk kabeljauw voor ongeveer 30 minuten in de diepvries. Hierdoor kun je straks mooie plakken snijden van de vis.
Stap 2
In de tussentijd pers je de limoenen en citroenen uit en snijd dunne ringetjes van de jalapeño peper en rode ui. Meng dit met een snufje zout.
Stap 3
Na 30 minuten haal je de kabeljauw uit de vriezer en snijd je deze in gelijkmatige plakjes. Voeg hier het sap aan toe, met de jalapeño peper en rode ui. Dit mag nu afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast. De vis is gaar wanneer hij wit kleurt en geen transparante stukjes meer heeft.
Stap 4
Om het gerecht af te maken snijd je de mango en avocado in plakjes en de groene paprika in kleine blokjes.
Stap 5
Ook de ingrediënten van de dressing mogen samen gevoegd worden. Pluk de blaadjes van de takjes munt en doe ze bij de dressing.
Stap 6
Wanneer de vis gaar is, giet je het overgebleven sap voorzichtig af. Te zuur? Even kort water over de vis spoelen.
Stap 7
Laat nog even 30 minuten rusten en maak het bord op met de dressing, mango, avocado en blokjes groene paprika.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier