Sluiten
Ingredienten
10 personen
Ingrediënten
- 90 gr volkoren boekweitmeel
- 90 gr amandelmeel
- 1 zakje bakpoeder (6 gr)
- 1 grote banaan
- 130 gr geraspte wortel
- 2 eieren
- 1.5 tl kokosolie (of zonnebloemolie)
- 1 el honing
- 100 ml (haver)melk
- 1.5 tl kaneel
- 30 gr pompoenpitten
- 40 gr witte rozijnen
Benodigdheden:
- een muffin vorm
Carrot cake ontbijt muffins
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Neem twee kommen en vul in de eerste kom de droge ingrediënten. Dit zijn dus het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en het kaneel. Voeg in een andere kom de natte ingrediënten. Prak hiervoor eerst de banaan, voeg daarbij de eieren en meng goed. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing erbij. Meng als laatste de geraspte wortel er doorheen.
Stap 3
Meng nu de natte en droge ingrediënten door elkaar en voeg (haver) melk er aan toe om het mengel iets dunner te maken. Doe dit op gevoel, maar dit zal ongeveer 100 ml zijn. Meng als laatste de pompoenpitten en rozijnen er doorheen. Houd een beetje van de pompoenpitten over voor de topping.
Stap 4
Afhankelijk van de muffin vorm die je gebruikt, vet je deze in. Ik gebruik een siliconen vorm en daarbij is dat niet nodig. Dit is ook niet nodig bij papieren vormpjes, maar wel bij een muffin blik. Vul met het mengsel en voeg de laatste pompoenpitten er overheen.
Stap 5
Bak de muffins af in ongeveer 17-20 graden of tot deze gaar zijn.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier