Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

10 personen


Ingrediënten

  • 90 gr volkoren boekweitmeel
  • 90 gr amandelmeel
  • 1 zakje bakpoeder (6 gr)
  • 1 grote banaan
  • 130 gr geraspte wortel
  • 2 eieren
  • 1.5 tl kokosolie (of zonnebloemolie)
  • 1 el honing
  • 100 ml (haver)melk
  • 1.5 tl kaneel
  • 30 gr pompoenpitten
  • 40 gr witte rozijnen

Benodigdheden:

  • een muffin vorm

Carrot cake ontbijt muffins

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Neem twee kommen en vul in de eerste kom de droge ingrediënten. Dit zijn dus het boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en het kaneel. Voeg in een andere kom de natte ingrediënten. Prak hiervoor eerst de banaan, voeg daarbij de eieren en meng goed. Smelt de kokosolie en voeg dit samen met de honing erbij. Meng als laatste de geraspte wortel er doorheen.

Stap 3

Meng nu de natte en droge ingrediënten door elkaar en voeg (haver) melk er aan toe om het mengel iets dunner te maken. Doe dit op gevoel, maar dit zal ongeveer 100 ml zijn. Meng als laatste de pompoenpitten en rozijnen er doorheen. Houd een beetje van de pompoenpitten over voor de topping.

Stap 4

Afhankelijk van de muffin vorm die je gebruikt, vet je deze in. Ik gebruik een siliconen vorm en daarbij is dat niet nodig. Dit is ook niet nodig bij papieren vormpjes, maar wel bij een muffin blik. Vul met het mengsel en voeg de laatste pompoenpitten er overheen.

Stap 5

Bak de muffins af in ongeveer 17-20 graden of tot deze gaar zijn.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw