Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

9 personen


Ingrediënten

  • 175 gr volkoren bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 140 gr geraspte wortel
  • 2 overrijpe bananen
  • 50 gr dadels
  • 20 gr kokosrasp
  • 30 ml kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • een snuf zout

Topping:

  • 4 el crème fraîche
  • 3 tl poedersuiker
  • 1 tl citroensap
  • 1 tl vanille extract
  • een paar walnoten, gehakt

Benodigdheden:

  • muffin vorm met eventuele papiertjes voor muffins
  • of een siliconen muffin vorm

Carrot cake bananen brood muffins

Bereidingstijd: 40 min

Stap 1

Verwarm de oven op 175 graden.

Stap 2

Meng in een kom het bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.

Stap 3

Prak de bananen in een ander kommetje helemaal tot een moes. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng met de banaan. Voeg hierbij ook de geraspte wortel en kokos rasp.

Stap 4

Smelt de kokosolie.

Stap 5

Meng alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg hier ook de gesmolten kokosolie bij.

Stap 6

Verdeel het mengsel over 9 muffin vormpjes en bak de muffins af in ongeveer 25 minuten.

Stap 7

Maak in de tussentijd de topping door de crème fraîche te mengen met poedersuiker, citroensap en vanille extract.

Stap 8

Laat de muffins goed afkoelen en verdeel vervolgens de topping er overheen. Strooi daar overheen een beetje gehakte walnoten.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw