Sluiten
Ingredienten
9 personen
Ingrediënten
- 175 gr volkoren bloem
- 1 zakje bakpoeder
- 140 gr geraspte wortel
- 2 overrijpe bananen
- 50 gr dadels
- 20 gr kokosrasp
- 30 ml kokosolie
- 1 tl kaneel
- een snuf zout
Topping:
- 4 el crème fraîche
- 3 tl poedersuiker
- 1 tl citroensap
- 1 tl vanille extract
- een paar walnoten, gehakt
Benodigdheden:
- muffin vorm met eventuele papiertjes voor muffins
- of een siliconen muffin vorm
Carrot cake bananen brood muffins
Bereidingstijd: 40 min
Stap 1
Verwarm de oven op 175 graden.
Stap 2
Meng in een kom het bloem, bakpoeder, kaneel en een snuf zout.
Stap 3
Prak de bananen in een ander kommetje helemaal tot een moes. Snijd de dadels in kleine stukjes en meng met de banaan. Voeg hierbij ook de geraspte wortel en kokos rasp.
Stap 4
Smelt de kokosolie.
Stap 5
Meng alle droge ingrediënten met de natte ingrediënten en voeg hier ook de gesmolten kokosolie bij.
Stap 6
Verdeel het mengsel over 9 muffin vormpjes en bak de muffins af in ongeveer 25 minuten.
Stap 7
Maak in de tussentijd de topping door de crème fraîche te mengen met poedersuiker, citroensap en vanille extract.
Stap 8
Laat de muffins goed afkoelen en verdeel vervolgens de topping er overheen. Strooi daar overheen een beetje gehakte walnoten.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier