Camembert brûlee

Camembert brûlee
Bereidingstijd: 20 min.
-
Porties:
+
Ingrediënten
- 1 camembert
- 1 knoflook
- 2 el honing
- 1 el honing
Deze camembert brûlée is romig, zoet en heerlijk gekarameliseerd. Perfect als borrelhap met knapperig stokbrood om in de gesmolten kaas te dippen!
Wat is camembert brûlee?
Camembert brûlée is een heerlijk borrelhapje waarbij een camembert in de oven wordt verwarmd tot deze zacht en smeuïg is. Vervolgens wordt de kaas bestrooid met suiker en gekarameliseerd met een brûléebrander, net zoals bij een klassieke crème brûlée. Dit zorgt voor een dun, krokant karamellaagje bovenop de romige kaas. Het resultaat is een perfecte combinatie van hartig en zoet, ideaal om met knapperig stokbrood of crackers in te dippen. Dit is echt een heerlijk borrelhapje, voor elke feestelijke gelegenheid geschikt.
Recepten voor borrelhapjes
Een gezellige borrel is niet compleet zonder een tafel vol heerlijke hapjes! Of je nu kiest voor warme of koude bites, de combinatie van verschillende smaken en structuren maakt een borrelplank extra feestelijk. Neem eens een kijkje tussen de onderstaande recepten:
- Bladerdeeg rolletjes met pesto
- Tonijnsalade met een Aziatisch tintje
- Bruschetta met burrata, aubergine en gegrilde druiven
- Hapjes met brie, peer en walnoot
- Taco chips hapjes met guacamole
- Garnalenhapjes met avocado en komkommer
Wil je zelf liever even neuzen tussen de recepten voor hapjes? Neem even een kijkje in de onderstaande link.


Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
Stap 2
Pel het teentje knoflook en pers deze. Haal de camembert uit de verpakking en plaats deze zonder plastic of papier terug in een hittebestendig bakje om te voorkomen dat de kaas in de oven gaat lekken.
Stap 3
Snijd met een scherp mes voorzichtig de bovenkant van de camembert af, zodat de binnenkant bloot komt te liggen. verdeel de geperste knoflook over de kaas en drizzle de honing erover.
Stap 4
Bak de camembert ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas lekker zacht is. Haal uit de oven, bestrooi met suiker en gebruik een brûléebrander om de suiker te laten smelten en karamelliseren tot een dun knapperig laagje. Dip met knapperig stokbrood in de camembert.
* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.
Feedback?
Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.
Stuur een bericht
Hot honey zoete aardappel bowl (vegetarisch)
Deze hot honey zoete aardappel bowl is écht een feestje met pittige honing, knapperige tempeh, avocado en limoensap – balans tussen comfort en voedzaam. En… super makkelijk om te maken!
Bekijk ook eens deze recepten
Deel dit recept
Social media
Kopieer link