Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 4 tortilla's
  • 250 gr tempeh
  • 75 ml barbecue saus
  • 2 zoete punt paprika's
  • 350 gr zoete aardappel
  • 1 el , 5 citroensap
  • rode peper of jalapeño peper
  • 2 lente uien
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Burrito met tempeh en zoete aardappel

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Schil de zoete aardappel snijd deze in stukjes en kook tot de blokjes gaar zijn. Giet ze vervolgens af en prak tot puree. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

Stap 2

Snijd de tempeh in blokjes en verhit olie in een pannetje. Bak de tempeh nu krokant in de olie en laat deze vervolgens uitlekken.

Stap 3

Snijd ook de paprika in stukjes en bak deze in een beetje olie in de pan.

Stap 4

Snijd de lente ui en rode peper in ringen en leg aan de kant.

Stap 5

Verwarm de barbecue saus in een pannetje en roer de tempeh erdoor heen en houd dit warm in het pannetje.

Stap 6

Verwarm de tortilla's kort zodat deze makkelijk te vouwen zijn. Verdeel zoete aardappel puree midden, verdeel 1/4 van de tempeh, paprika, rode peper en lente uien hier in en vouw de zijkanten naar binnen. Rol de tortilla en verwarm de burrito kort in de pan met de gevouwen kant naar beneden en bak vervolgens de burrito ook kort aan de andere kant. Hierdoor wordt de burrito lekker krokant.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw