Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 160 gr bulgur
- ½ bouillonblokje
- ½ citroen
- 5 gr peterselie
- ½ komkommer
- 1 courgette
- 150 gr cherrytomaatjes (poffen oven)
- 225 gr haloumi
- 60 gr veldsla
- 100 gr anaatappel
- kokend water
Bulgur salade met haloumi
Bereidingstijd: 35 min
Stap 1
Verwarm de oven op 180 graden. Was de cherrytomaatjes en voeg deze in een ovenschaal. Pof de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 2
Bereid de bulgur samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen van de verpakking.
Stap 3
Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in plakjes. Hak de peterselie fijn.
Stap 4
Meng de sla met komkommer en granaatappel pitjes. Voeg de gehakte peterselie bij de bulgur en voeg het sap van de citroen erbij.
Stap 5
Snijd de haloumi in plakken en pak goudbruin aan beide kanten in een beetje olie. Snijd ook schijfjes van de courgette en bak goudbruin in de pan.
Stap 6
Meng de groenten met de bulgur en serveer met de gebakken haloumi. Serveer met de gepofte tomaatjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier