Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 160 gr bulgur
  • ½ bouillonblokje
  • ½ citroen
  • 5 gr peterselie
  • ½ komkommer
  • 1 courgette
  • 150 gr cherrytomaatjes (poffen oven)
  • 225 gr haloumi
  • 60 gr veldsla
  • 100 gr anaatappel
  • kokend water

Bulgur salade met haloumi

Bereidingstijd: 35 min

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden. Was de cherrytomaatjes en voeg deze in een ovenschaal. Pof de tomaatjes ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 2

Bereid de bulgur samen met het bouillonblokje volgens de aanwijzingen van de verpakking.

Stap 3

Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Snijd vervolgens in plakjes. Hak de peterselie fijn.

Stap 4

Meng de sla met komkommer en granaatappel pitjes. Voeg de gehakte peterselie bij de bulgur en voeg het sap van de citroen erbij.

Stap 5

Snijd de haloumi in plakken en pak goudbruin aan beide kanten in een beetje olie. Snijd ook schijfjes van de courgette en bak goudbruin in de pan.

Stap 6

Meng de groenten met de bulgur en serveer met de gebakken haloumi. Serveer met de gepofte tomaatjes.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw