Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 125 gr tempeh
- 1 el pindakaas
- 2 el sojasaus
- 1 el citroensap
- 0.5 rode peper
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 el sesamolie
- 2 wortels
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 100 gr sperziebonen
- 150 gr pandanrijst
- 2 el sesamzaadjes
Buddha bowl met gemarineerde tempeh en avocado
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verzamel alle benodigde ingredienten en zet al je benodigdheden alvast klaar zodat je alles bij de hand hebt.
Stap 2
Maak een marinade voor de tempeh door de knoflook en gember te raspen en samen te voegen met 1 eetlepel sesamolie, rode peper in ringetjes, citroensap, sojasaus en pindakaas. Snijd de tempeh in dunne plakken en voeg aan de marinade toe. Laat deze zo lang mogelijk marineren, bijvoorkeur een nacht maar 15 minuten is ook mogelijk.
Stap 3
Kook de rijst volgens de verpakking.
Stap 4
Snijd de uiteinden van de sperziebonen en kook ze in ongeveer 7 minuten beetgaar.
Stap 5
Snijd de wortelen in plakjes en bak deze in 5 minuten in een eetlepel sesamolie beetgaar.
Stap 6
Verhit olie in de pan en bak de tempeh in de marinade op middelhoog vuur krokant in ongeveer 5 minuten. Let op dat de marinade niet verbrand!
Stap 7
Hak kleine klokjes van de tomaat en halveer de avocado. Strooi hier sesamzaadjes over.
Stap 8
Server de rijst met alle groenten en de tempeh.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier