Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

Ingrediënten

  • 125 gram tempeh
  • 2 broodjes naar keuze
  • halve komkommer
  • een paar blaadjes sla
  • 1 wortel
  • 2 broodjes
  • gefrituurde uitjes
  • 3 el ketjap
  • 1 el sojasaus
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 tl peper
  • chilivlokken naar smaak
  • 150 ml azijn
  • een scheut water
  • 0.5 tl zout
  • 1 tl optioneel: suiker

Broodje tempeh

Bereidingstijd: min

Stap 1

Begin minimaal 30 minuten van te voren, omdat je de tempeh en groenten wilt laten marineren. Hoe langer, hoe lekkerder natuurlijk.

Stap 2

Snijd de Tempeh in kleine blokjes of plakjes. Marineer deze nu met een gesnipperd sjalotje, gehakte knoflook, ketjap, sojasaus, peper en chili vlokken. Goed mengen en laten staan.

Stap 3

Snijd lange brede plakken van de komkommer en plakjes van de wortel. Leg dit in de azijn, met een scheut water, snufje zout en eventueel wat suiker. Laat dit ook even staan.

Stap 4

Na 30 minuten (of als je geen geduld meer hebt), ga je de tempeh in een scheutje olie bakken.

Stap 5

Ondertussen kun je het broodje snijden, leg de sla alvast op het broodje en laat de komkommer en wortel uitlekken.

Stap 6

Als de tempeh gebakken is, leg je dit op de sla, maak rolletjes van de komkommer en leg deze samen met de wortel op de tempeh.

Stap 7

Maak af met gebakken uitje en smakelijk eten!

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw