Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 400 gr zoete aardappel
  • 300 gr broccoli rijst
  • 200 gr -250 tofu
  • 1 tl geraspte gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el limoensap
  • 1 el sesamolie
  • 1 el sojasaus
  • 1 el ketjap
  • zout
  • chili vlokken
  • olie om in te bakken
  • 2 lente uien

Broccoli rijst met zoete aardappel en tofu

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg 1 el olie, zout en chili vlokken toe. Rooster de zoete aardappel in 20 minuten in de oven.

Stap 3

Laat de tofu uitlekken, wikkel in keukenpaier en zet iets zwaars erop, zodat zoveel mogelijk water uit de tofu gaat. Leg de tofu dus op een bordje om het vocht op te vangen. Snijd de tofu daarna in blokjes en marineer met 1 eetlepel ketjap.

Stap 4

Rasp de gember en hak de knoflook. Voeg hierbij sojasaus en sesamolie.

Stap 5

Snijd ook de tofu in blokjes en de lente uien in ringen.

Stap 6

Bak de tofu licht krokant in ongeveer 5 minuten.

Stap 7

Verhit in een ander pannetje wat olie en verhit kort de gember en knoflook in de marinade. Voeg nu de broccoli rijst toe en roerbak 2 minuten.

Stap 8

Serveer de geroosterde zoeke aardappel met krokante tofu en broccoli rijst. Strooi als laatst de lente ui er overheen.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw