Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 400 gr zoete aardappel
- 300 gr broccoli rijst
- 200 gr -250 tofu
- 1 tl geraspte gember
- 2 tenen knoflook
- 1 el limoensap
- 1 el sesamolie
- 1 el sojasaus
- 1 el ketjap
- zout
- chili vlokken
- olie om in te bakken
- 2 lente uien
Broccoli rijst met zoete aardappel en tofu
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de zoete aardappel in blokjes en voeg 1 el olie, zout en chili vlokken toe. Rooster de zoete aardappel in 20 minuten in de oven.
Stap 3
Laat de tofu uitlekken, wikkel in keukenpaier en zet iets zwaars erop, zodat zoveel mogelijk water uit de tofu gaat. Leg de tofu dus op een bordje om het vocht op te vangen. Snijd de tofu daarna in blokjes en marineer met 1 eetlepel ketjap.
Stap 4
Rasp de gember en hak de knoflook. Voeg hierbij sojasaus en sesamolie.
Stap 5
Snijd ook de tofu in blokjes en de lente uien in ringen.
Stap 6
Bak de tofu licht krokant in ongeveer 5 minuten.
Stap 7
Verhit in een ander pannetje wat olie en verhit kort de gember en knoflook in de marinade. Voeg nu de broccoli rijst toe en roerbak 2 minuten.
Stap 8
Serveer de geroosterde zoeke aardappel met krokante tofu en broccoli rijst. Strooi als laatst de lente ui er overheen.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier