Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Brioche toast met pistache pasta en aardbei

Brioche toast met pistache pasta en aardbei

Bereidingstijd: 5 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1 plak brioche brood
  • 2 el pistache pasta
  • 3 aardbeien
  • 5 gehakte amandelen, pistachenootjes of walnoten
  • honing of dadelsiroop

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Dit moet je gemaakt hebben, deze heerlijke brioche toast met pistache pasta en aardbei. Die laatste twee zijn echt een match made in heaven en helemaal geschikt voor een feestelijk ontbijt of zoet lunchrecept.

Wat is briochebrood?

Briochebrood is een luchtig, zacht en lichtzoet brood van Franse oorsprong. Door het gebruik van eieren, boter en een beetje suiker heeft het een rijke, bijna cakey structuur. Deze smaak en textuur maken brioche perfect voor allerlei recepten – van zoet tot hartig. Het is ideaal om nét dat beetje extra luxe aan een gerecht toe te voegen.

Zo gebruik je briochebrood:

Zoet:

  • Geroosterd met pistachepasta, Nutella of jam
  • Wentelteefjes met kaneel en fruit
  • Gebruikt als basis voor een broodpudding of pain perdu
  • Als feestelijk ontbijt met mascarpone en rood fruit

Hartig:

  • Als broodje voor een luxe hamburger
  • Voor mini croque monsieurs of tosti’s
  • Met roerei, avocado en gerookte zalm als brunchgerecht
  • Bij een kaasplankje, licht geroosterd met een beetje olijfolie

Of je het nu gebruikt voor een feestelijk ontbijt, brunch of borrel: brioche maakt het altijd nét wat specialer. En mocht je het in een Franse bakkerij tegenkomen: koop het!

Brioche toast met pistache pasta en aardbei

Pistache pasta is helemaal trending momenteel en iedereen heeft het erover, daarom moest ik wel een recept maken met deze heerlijke notenpasta. Extra lekker op een plak zoet brioche brood, gecombineerd met verse aardbeien! Wil je eens afwisselen? Deze toast is ook erg lekker met Nutella, amandelpasta, Speculoos of pindakaas. Eigenlijk kan het allemaal, zeker in combinatie met de aardbeien. Een perfect recept voor op de Paastafel. Of wat dacht je van Moederdag? Hier zou je mij als moeder in ieder geval erg blij mee maken! Maar ook als het geen Pasen, Moederdag of een andere feestdag is kun je jezelf natuurlijk verwennen met dit heerlijke gerecht.

Alle paasrecepten

Bereiding

Stap 1

Neem de plak briochebrood en toast dit aan beide kanten even kort in de pan. Laat vervolgens even afkoelen.

Stap 2

Besmeer het brood met pistachepasta.

Stap 3

Snijd de aardbeien in kleine stukjes, hak de nootjes fijn. Verdeel beide over het briochebrood en maak af met een beetje honing of dadelstroop.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet lunch ontbijt aardbei pasen pistache

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴