Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

2 personen


Ingrediënten

  • 500 gr - 600 iets kruimige aardappelen
  • 150 gr -200 boerenkool
  • 125 gr geitenkaas met honing
  • 150 gr rode kool in kleine blokjes
  • 100 ml azijn
  • 150 ml water
  • 1 tl suiker
  • zout
  • 40 gr pecan noten

Boerenkool stamppot met geitenkaas

Bereidingstijd: 25 min

Stap 1

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel goed af. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water.

Stap 2

Voeg de blokjes rode kool samen met het water, azijn, suiker en zout in een kom. Hoe langer de rode kool zal trekken, hoe lekkerder de smaak.

Stap 3

Voeg de laatste 5 minuten dat de aardappelen koken ook de boerenkool toe. Giet na 5 minuten af en stamp de aardappelen tot een gladde stamppot. Voeg eventueel wat melk toe, maar dit is niet nodig. Meng vervolgens de helft van de geitenkaas door de stamppot.

Stap 4

Serveer de stamppot met rode kool en garneer met pecan noten en de overige geitenkaas.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw