Sluiten
Ingredienten
2 personen
Ingrediënten
- 500 gr - 600 iets kruimige aardappelen
- 150 gr -200 boerenkool
- 125 gr geitenkaas met honing
- 150 gr rode kool in kleine blokjes
- 100 ml azijn
- 150 ml water
- 1 tl suiker
- zout
- 40 gr pecan noten
Boerenkool stamppot met geitenkaas
Bereidingstijd: 25 min
Stap 1
Schil de aardappelen, snijd in blokjes en spoel goed af. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten in ruim gezouten water.
Stap 2
Voeg de blokjes rode kool samen met het water, azijn, suiker en zout in een kom. Hoe langer de rode kool zal trekken, hoe lekkerder de smaak.
Stap 3
Voeg de laatste 5 minuten dat de aardappelen koken ook de boerenkool toe. Giet na 5 minuten af en stamp de aardappelen tot een gladde stamppot. Voeg eventueel wat melk toe, maar dit is niet nodig. Meng vervolgens de helft van de geitenkaas door de stamppot.
Stap 4
Serveer de stamppot met rode kool en garneer met pecan noten en de overige geitenkaas.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier