Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 eltl tl ras el hanout
- 10 gr bieslook
- 1 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 250 gr zalmfilet
- 4 el olie
- peper en zout
Bloemkoolsoep met gebakken zalm
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Snipper het uitje en hak de knoflook. Fruit deze aan in een soeppan met olie. Voeg hier snel de ras el hanout bij, zodat deze mee kan bakken. Zo komen er meer smakelijk vrij.
Stap 2
Snijd roosjes van de bloemkool, was deze en voeg deze bij de uien. Blus af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe. Laat dit nu koken tot de bloemkool gaar is.
Stap 3
In de tussentijd bak je de zalm filets in een pannetje in wat olijfolie. Wanneer deze gaar is, pluk je de filets uit elkaar.
Stap 4
Is de bloemkool gaar? Pureer de soep dan in een blender of met een staafmixer. Als de soep te dik is, kun je water toevoegen tot de soep de juiste dikte heeft. Breng de soep op smaak met peper en zout indien nodig. Voeg de zalm aan de soep toe en knip de bieslook boven de soep.
Stap 5
Garneer als laatste eventueel met wat amandelschaafsel.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier