Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Ingredienten

4 personen


Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 grmltl bloemkool ui 3 teentjes knoflook 4 cm gember rode peper 2 tl garam masala 2 tl kurkuma 350 gr ananas 400 ml kokosmelk citroen 0 gr koriander olie zout Serveren met yoghurt-munt sausje naanbrood of papadums

Bloemkool curry met ananas

Bereidingstijd: 30 min

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden.

Stap 2

Snijd de bloemkool in roosjes.

Stap 3

Kook de rijst gaar.

Stap 4

Verdeel de bloemkoolroosjes met olie, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel garam masala en zout naar smaak over de bakplaat. Rooster de bloemkool gaar in ongeveer 20-25 minuten.

Stap 5

Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen. Snijd de ananas in blokjes. Hak de koriander.

Stap 6

Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten gember, knoflook en rode peper toe. Voeg wederom na een paar minuten 1 theelepel garam masala en 1 theelepel kurkuma toe.

Stap 7

Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de curry en laat 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de geroosterde bloemkool en ananas blokjes toe.

Stap 8

Voeg gehakte koriander toe aan de curry. Pers de citroen uit over de curry. Serveer de bloemkool curry met rijst.

Eet smakelijk!

Deel dit recept op social media

Wat vind je van dit gerecht?

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Begin opnieuw