Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 1 grmltl bloemkool ui 3 teentjes knoflook 4 cm gember rode peper 2 tl garam masala 2 tl kurkuma 350 gr ananas 400 ml kokosmelk citroen 0 gr koriander olie zout Serveren met yoghurt-munt sausje naanbrood of papadums
Bloemkool curry met ananas
Bereidingstijd: 30 min
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden.
Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes.
Stap 3
Kook de rijst gaar.
Stap 4
Verdeel de bloemkoolroosjes met olie, 1 theelepel kurkuma, 1 theelepel garam masala en zout naar smaak over de bakplaat. Rooster de bloemkool gaar in ongeveer 20-25 minuten.
Stap 5
Snipper de ui en hak de knoflook en gember fijn. Snijd de rode peper in ringen. Snijd de ananas in blokjes. Hak de koriander.
Stap 6
Verhit olie in een pan en fruit de ui aan. Voeg na een paar minuten gember, knoflook en rode peper toe. Voeg wederom na een paar minuten 1 theelepel garam masala en 1 theelepel kurkuma toe.
Stap 7
Voeg vervolgens de kokosmelk toe aan de curry en laat 5 minuten sudderen. Voeg vervolgens de geroosterde bloemkool en ananas blokjes toe.
Stap 8
Voeg gehakte koriander toe aan de curry. Pers de citroen uit over de curry. Serveer de bloemkool curry met rijst.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier