Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bliss balls snickers

Bliss balls snickers

Bereidingstijd: 10 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 200 gr Medjoul dadels
  • 100 gr ongezouten pinda's
  • 1.5 el cacao poeder
  • 30 gr pure chocolade
  • 1 el pindakaas
  • 1 el amandelpasta (of een extra lepel pindakaas)

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Wil je een gezond maar lekker zoet tussendoortje? Maak dan deze bliss balls met dadels, pinda's, cacao en pure chocolade. Ze lijken op lekkere snickers hapjes! 

Bliss balls snickers

Deze zoete tussendoortjes zijn echt ontzettend makkelijk om te maken, want de keukenmachine doet zijn werk. De balletjes zijn lekker zoet door de dadels, maar wel vanuit een natuurlijke bron. Dadels bevatten namelijk ook gezonde vezels! Houd de pinda's een beetje grof, want die zorgen voor een lekkere bite. De pure chocolade in de balletjes maken het een echte traktatie! Wij zijn hier echt gek op bliss balls snickers en hebben de laatste tijd altijd een voorraadje in de koelkast, omdat het ook een heerlijke snack voor de kids is! 

Meer recepten voor bliss balls

Er verschenen al eerder recepten voor bliss balls op de website, dus mocht je nu helemaal fan zijn, maak dan ook eens een van deze onderstaande recepten:

Hoe lang kun je bliss balls bewaren in de koelkast en vriezer?

Bewaar de bliss balls het beste in de koelkast; zo blijven ze het langst vers en heerlijk van smaak. In de koelkast blijven ze 2 tot 3 weken goed. Wil je ze langer bewaren? Dan kun je ze ook invriezen, waar ze tot wel drie maanden houdbaar zijn. Haal ze een half uur tot een uur van tevoren uit de vriezer voor het beste resultaat. Zo heb je altijd iets lekkers voor bij een kopje koffie of een mok thee.

Bereiding

Stap 1

Verwijder de pitten uit de Medjoul dadels en voeg het vlees van de dadels in een keukenmachine of hakmolen.

Stap 2

Voeg vervolgens de ongezouten pinda's, cacaopoeder, pindakaas en amandelpasta in de keukenmachine en hak tot een grove massa. Het is lekker als er nog grove stukken pinda's in de bliss balls zitten. 

Stap 3

Schaaf de pure chocolade met een mes tot klein schaafsel. Voeg dit bij de dadel pasta en verdeel goed.

Stap 4

Draai nu balletjes van de pasta en laat minimaal 1 uur in de koelkast opstijven, zodat ze stevig zijn.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

zoet dadels pinda hapjes & snacks makkelijk & snel vegan tussendoortje kids

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴