Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴

Bladerdeeg kerstkrans met speculoos

Bladerdeeg kerstkrans met speculoos

Bereidingstijd: 30 min.

Porties:


Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg (rechthoekig)
  • 3 el speculoos
  • poedersuiker
  • optioneel: 1 ei

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze bladerdeeg kerstkrans met speculoos is een echte topper voor kids. Bladerdeeg valt meestal in de smaak en de zoete vulling is ook een succes. Wie wil er nu niet van de sterretjes snoepen?

Bladerdeeg kerstkrans met speculoos

Op zoek naar een eenvoudig, maar spectaculair recept voor de feestdagen? Deze bladerdeeg kerstkrans met speculoos is dé perfecte aanvulling op je kerstmenu. Met slechts een paar ingrediënten tover je een heerlijke en feestelijke traktatie op tafel die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt. Of je nu je gasten wilt verrassen bij de koffie, tijdens het kerstdessert, of gewoon een gezellig moment creëert tijdens de feestdagen, deze kerstkrans is altijd een succes.

In deze vrolijke krans, gemaakt van kerststerren, zit speculoos verstopt, maar varieer er zeker op los. Zo is deze krans ook onwijs lekker wanneer je hem vult met Nutella. Wij maakten deze krans ook al eens met geraspte kaas. 

Tip: Voor de hartige variant is het lekker om twee soorten kaas te gebruiken, bijvoorbeeld geraspte Goudse kaas, mozzarella of cheddar.

Waarom je deze kerstkrans wilt maken

  • Makkelijk: Met slechts 4 ingrediënten en een paar stappen is dit recept klaar.
  • Feestelijk: Een echte blikvanger op je kersttafel.
  • Heerlijk: De combinatie van krokant bladerdeeg, romige speculoospasta en een vleugje poedersuiker is pure verwennerij.

Leg de bladerdeeg kerstkrans op een mooie schaal, eventueel versierd met wat rode en blauwe bessen. Zet hem in het midden van je feesttafel en zie hoe hij binnen no-time verdwenen is!

Maak jij deze kerstkrans? Deel je creatie met ons op social media met @jaimyskitchen.nl en inspireer anderen! 🎄✨

Andere bladerdeeg hapjes maken? Kijk dan eens tussen één van deze recepten:

Sla je favoriete recepten op

Wist je al dat je je favoriete recepten kunt opslaan? Je kunt een account aanmaken en hartjes geven aan jouw lievelingsrecepten. Op deze manier kun je recepten makkelijk terugvinden of opslaan, zodat je de recepten tijdens het koken makkelijk terug vinden. 

Bereiding

Stap 1

Verwarm de oven op 180 graden.

Stap 2

Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakpapier. Verdeel de speculoos over de helft van de rechthoek bladerdeeg en vouw het bladerdeeg dubbel. 

Stap 3

Gebruik de ster uitsteker om sterren uit het bladerdeeg te steken en leg deze in een krans vorm op het bakpapier. Voor mooie glanzende sterren klop je een eitje los en besmeer de sterren in met het opgeklopte ei. Deze stap is niet noodzakelijk.

Stap 4

Bak de sterren in ongeveer 15 minuten, maar check goed of ze gaar zijn tussendoor. Laat een beetje afkoelen en bestuif met wat poedersuiker.

* Merknamen in dit artikel kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Feedback?

Geef je opmerkingen aan de chef en zorg dat het recept wordt verbeterd.

Stuur een bericht

kleuter peuter zoet vegetarisch hapjes & snacks kerst bladerdeeg kids

Tiramisu: kidsproof en zwangerproof!

Login of registreer

Je hebt een account nodig om dit recept te beoordelen

Je hebt dit recept met

5 sterren beoordeeld.

Deze kidsproof tiramisu is de ideale afsluiter van een kerstdiner of elk ander feest! Er zit geen koffie, rauw ei of alcohol in, dus het is helemaal geschikt voor de kleintjes en zwangerproof.

Bekijk dit recept

Bekijk ook eens deze recepten

Deel dit recept

Social media

Kopieer link

Link naar recept gekopiëerd 🍴