Sluiten
Ingredienten
4 personen
Ingrediënten
- 175 gr pompoen blokjes
- 175 gr spinazie
- 175 gr feta
- 4 bladerdeeg plakjes (diepvries)
- peterselie
- peper en zout
- vloeibare boter
Bladerdeeg hapjes met pompoen en spinazie
Bereidingstijd: 50 min
Stap 1
Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Giet dit af en prak de pompoen fijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden en leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier
Stap 3
Roerbak de spinazie in een pan tot de spinazie zacht is. Voeg de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel al het vocht uit de spinazie.
Stap 4
Verdeel de pompoen puree over de bladerdeeg plakjes. Voeg dit alleen toe aan het midden van het plakje bladerdeeg en laat de randen vrij.
Stap 5
Verdeel ook de spinazie en feta kaas over de pompoen puree. Vouw de puntjes van de plakjes bladerdeeg naar het midden en druk de puntjes vast in het midden. Verdeel een beetje vloeibare boter over het bladerdeeg (aan de bovenkant).
Stap 6
Bak de bladerdeeg hapjes af in ongeveer 30-35 minuten. Hak in de tussentijd de peterselie fijn en verdeel dit over de gebakken hapjes.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier