Sluiten
Ingredienten
12 personen
Ingrediënten
- 3 plakjes bladerdeeg
- 3 rode uien
- 1 tl tijm
- 1 el Balsamico azijn
- 6 plakjes ansjovis
- zout
Bladerdeeg hapjes met ansjovis en rode ui
Bereidingstijd: 20 min
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden of wat de verpakking van het bladerdeeg aangeeft.
Stap 2
Leg de plakjes bladerdeeg op het bakpapier en snijd elk plakje in 4 vierkantjes. Bak de stukjes bladerdeeg af in ongeveer 10 minuten. Maar let op, dit kan per oven verschillen. Houd ze dus goed in de gaten.
Stap 3
Snijd de uien in halve ringen. Voeg een laagje water in een pan en gaar hier op laag vuur de uien in. Het water zal langzaam verdampen, voeg dan vervolgens het Balsamico azijn, tijm en een beetje zout toe. Smoor nog een beetje verder en voeg indien nodig een beetje water toe. De uien zijn binnen ongeveer 10 minuten gaar en zacht.
Stap 4
Halveer de plakjes ansjovis. Verdeel de rode uien over de bladerdeeg en leg over elk hapje een half plakje ansjovis.
Eet smakelijk!
Deel dit recept op social media
Wat vind je van dit gerecht?
Cookie voorkeuren
Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)
Voor het verbeteren van onze website aan de hand van feedback en bezoekersgedrag.
Voor het laten functioneren van onze marketing campagnes
Voor het laten functioneren van sociale media campagnes
Ons privacy- en cookiebeleid vind je hier